Αντίστροφη μέτρηση για το Freedom Pass: Πώς χρησιμοποιούνται τα 150 ευρώ για νέους που εμβολιάζονται

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 16 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις σχετικά με το Freedom Pass. Πώς θα γίνονται και πού μπορεί να χρησιμοποιείται η προπληρωμένη κάρτα.
Λίγες μέρες απομένουν για να αρχίσουν οι αιτήσεις σχετικά με το Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που δικαιούνται οι νέοι 18-25 ετών που έχουν κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Μία μέρα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έχει το δικαίωμα να κάνει την αίτηση για το Freedom Pass, με την πλατφόρμα να ανοίγει 18-20 του μηνός, όπως έχει διευκρινίσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
«Η εφαρμογή για το Freedom Pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ» ενημέρωσε, ειδικότερα,
Πώς εκδίδεται το Freedom Pass
Όσον αφορά στις αιτήσεις, οι δικαιούχοι θα κληθούν να συνδεθούν στο gov.gr με τους κωδικούς του Τaxisnet.
Στη συνέχεια πληκτρολογούν το ΑΜΚΑ τους, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, e-mail και κινητό τηλέφωνο.
Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Παράλληλα, ο δικαιούχος θα μπορεί να εντάξει το Freedom Pass στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι.
Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα απενεργοποιείται. Να τονιστεί πως το ποσό δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη κάρτα.
Πού θα χρησιμοποιείται το Freedom Pass
Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.
Θα χρησιμοποιείται, ειδικότερα, για την πληρωμή των παρακάτω:
Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
Ενοικίαση οχημάτων
Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
Ταξιδιωτικά γραφεία
Κινηματογράφο
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Πηγή Sputniknews.gr