«Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά»: Ξεσπά ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε από θρόμβωση

Βαρύς ο πόνος του συζύγου της 44χρονης από την Κρήτη που εμφάνισε θρόμβωση λίγο μετά από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca και σήμερα έφυγε από τη ζωή.
«Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές» είναι το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει σε γραπτή του ανακοίνωση, που δημοσιεύει το zarpanews.gr.
Παράλληλα, διαμηνύει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας του.
Όπως αναφέρει, η σύζυγός του έφυγε «με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο», ενώ ελπίζει να «μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει».
Αναφέρει μάλιστα πως στις γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζονται παρενέργειες, ενώ γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα γυναικών, το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.
«Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες», όμως παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, επέλεξε να συνεχίσει τη χορήγησή του με τα αποτελέσματα αυτά.
Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία.
Μια εβδομάδα μετά την πρώτη δόση εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η κατάσταση της υγείας της, όμως, επιδεινώθηκε ραγδαία, και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.
Πηγή: Sputniknews