Ανεμβολίαστη καταγγέλλει bullying από τους συγχωριανούς της: Δεν μπορώ να εμβολιαστώ για ιατρικούς λόγους, με περιφρονούν και με προσβάλουν καθημερινά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 2 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Η Γωγώ Μαυροφοράκη για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Κι ενώ το γνωρίζουν στη μικρή κοινότητα του χωριού στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου γεννήθηκε και ζει, εισπράττει στην καθημερινότητά της την περιφρόνηση και τις προσβολές. «Είναι δίκαιο αυτό;» ρωτάει.
Toν όψιμο ρατσισμό που υπομένει ως ανεμβολίαστη σε χωριό του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου περίπου το 90% των κατοίκων είναι εμβολιασμένο, κόντρα στα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του νησιού συνολικότερα, που πλήττει αγρίως η πανδημία, μας περιγράφει η 42χρονη Γωγώ Μαυροφοράκη, ιδιοκτήτρια μπακάλικου και μητέρα τριών παιδιών.
«Είμαι θύμα bullying από συγχωριανούς μου, κάτι που δεν θα φανταζόμουνα ποτέ ότι θα ερχόταν η μέρα να ζήσω στον τόπο μου» σχολιάζει στο Sputnik η κα Μαυροφοράκη, που ξαφνικά είδε «να έχω γίνει το μίασμα του χωριού ενώ δεν είμαι αντιεμβολιάστρια και όλη μου η οικογένεια είναι εμβολιασμένη».
Από πέντε ετών εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στα εμβόλια. Έκτοτε δεν ξαναέκανε ποτέ. Αλλεργικό σοκ έχει πάθει και μετά τη χορήγηση αντιβίωσης και σκιαγραφικού για αξονική, την οποία δεν μπόρεσε τελικά να κάνει.
«Και ο αλλεργιολόγος μου και ο πνευμονολόγος αλλά και ο παθολόγος που με παρακολουθούν μου είπαν ότι το εμβόλιο του κορονοϊού απαγορεύεται να το κάνω. Έχω τα σχετικά έγγραφα» υποστηρίζει.
«Παρόλο που έγινε γνωστό και κάνω rapid test συνέχεια, δεν έρχονται πια να ψωνίσουν στο μαγαζί μου από το χωριό. Θεωρούν ότι εγώ θα τους κολλήσω κορονοϊό» προσθέτει η κα Μαυροφοράκη.
Μια συγχωριανή, επί σειρά ετών πελάτισσά της σε καθημερινή βάση, «με θεωρεί απειλή και δεν με πλησιάζει καν» συνεχίζει η 42χρονη, που έχει ακούσει τα πάντα, από την ώρα που έγινε γνωστό ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο.
«Το ότι “είμαι η βόμβα στο χωριό που θα σκάσει στο χωριό και θα το καταστρέψει”, έχω ακούσει, τι ότι “αν με πιάσουν, να με τσακίσουν”». Το κλίμα στο χωριό είναι μπαρουτοκαπνισμένο. Δεν τολμώ να κρυώσω, να βραχνιάσω!».
Παρότι, όπως επαναλαμβάνει, «δεν είμαι ψεκασμένη αντιεμβολιάστρια», θεωρεί ότι «η κυβέρνηση εξωθεί τον κόσμο στον διχασμό και την τρέλα. Η κοινωνία έχει αρρωστήσει με τη ρητορική που ακούγεται στην πανδημία και με τα νέα μέτρα» επισημαίνει.
Ο ανεμβολίαστος 68χρονος θείος της, που ζει στο χωριό, ακολουθώντας πολύ σοβαρή αγωγή με ψυχοφάρμακα, μόλις άκουσε τα νέα μέτρα με το πρόστιμο των 100 ευρώ «παραφρόνησε κι έκανε ψυχωτικό επεισόδιο» συνεχίζει η κα Μαυροφοράκη. «Φοβάται να κάνει το εμβόλιο, αλλά τώρα με τα 100 ευρώ θα συρθεί να το κάνει».
Πηγή Sputniknews.gr