Α. Γεωργιάδης: «Καταιγισμός επενδύσεων στην Ελλάδα»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 26 Απρίλιος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

«Καταιγισμό επενδύσεων στην Ελλάδα πρόκειται να έχουμε στη μετά Covid εποχή» επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 11ο Capital Link Sustainability Forum με τίτλο «Εστιάζοντας στον Κοινωνικό & Οικονομικό Μετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διενεργήθηκε υβριδικά την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.
Παίρνοντας αφορμή από τον τίτλο της συνεδρίας, τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στα ραντάρ της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας από το β’ εξάμηνο του 2019».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανέφερε ως χαρακτηριστικό γεγονός ότι «ακόμη και στη μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι μόνο δεν ματαιώθηκε ούτε ένα επενδυτικό σχέδιο αλλά προχώρησαν επενδύσεις από παγκόσμιους κολοσσούς όπως Microsoft, Pfizer, Cisco, VW και Digital Realty. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση το 2020 ήταν, αναπόφευκτα λόγω τουρισμού, πολύ μεγάλη, όμως η ελληνική οικονομία στον τομέα των επενδύσεων επέδειξε σταθερότητα και η πορεία είναι ανοδική».
Επιπρόσθετα, ο κ. Α. Γεωργιάδης ανέδειξε την σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία της Ελλάδας «να αλλάξει την αντίληψη (perception) γι’ αυτήν ως χώρας αξιόπιστης και ελκυστικής για επενδύσεις τόσο στην παγκόσμια όσο και την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα. Επικοινωνώ καθημερινά με επιχειρηματίες και διαχειριστές των funds απ’ όλο τον πλανήτη που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Όλοι επισημαίνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μια χώρα διαχειρίστηκε την πανδημική κρίση έχει αποκτήσει βαρύνουσα σημασία στη λήψη των επενδυτικών τους αποφάσεων διότι ακριβώς θεωρείται δείκτης καλής διακυβέρνησης. Αυτό αποτελεί πλέον ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Α. Γεωργιάδης ανέλυσε την πολιτική της Κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων υπογραμμίζοντας: «Το υποστηρικτικό περιβάλλον σε πολιτικό και μακροοικονομικό επίπεδο, το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, η διαρκής βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλα τα επίπεδα, οι ουσιαστικές μειώσεις φόρων και εισφορών, η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, μια Κυβέρνηση που πιστεύει ξεκάθαρα στην ελεύθερη οικονομία, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με πόρους ύψους 57 δις ευρώ, το νέο ΕΣΠΑ με πόρους 27 δις ευρώ, το τολμηρό πρόγραμμα προώθησης των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα αυτά αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και σηματοδοτούν ότι έρχεται μια ελπιδοφόρα νέα εποχή για την ελληνική οικονομία».
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον εταίρο της δικηγορικής εταιρίας Saplegal – Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες, κ. Βαγγέλη Λάκατζη.
Το συνέδριο διεξήχθη με την Υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.
Χορηγός Επικοινωνίας: www.dimoprasion.gr.