15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΨηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ «επαναπατρίζονται»

Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ «επαναπατρίζονται»

Η αποκωδικοποίηση των αποτελεσμάτων

Η ανάλυση του πολιτικού επιστήμονα Θανάση Διαμαντόπουλου, που διαβλέπει ότι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν φυλλορροήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «θα επαναπατριστούν στο ΚΙΝΑΛ».
Σε νέα εποχή εισέρχεται το ΚΙΝΑΛ, με νέα ηγεσία; «Αυτό δείχνουν οι εκλογές. Ο κύριος Ανδρουλάκης προβλέπεται να έχει καθαρή νίκη και την Κυριακή» σχολιάζει ο πολιτικός επιστήμων και Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος, που βρίσκει ότι η τεράστια συμμετοχή της Κυριακής για την ανάδειξη ηγεσίας «καταγράφει εν πολλοίς τη βούληση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας που δεν ανήκει ιδεολογικά και πολιτικά στη Ν.Δ. να μην κυριαρχεί στην Αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας».
Την καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, που παρότι Ευρωβουλευτής κατάφερε και συσπείρωσε σχεδόν το 37% των 270.000 πολιτών που μετείχαν στη διαδικασία εκλογής «από την βάση», την αποδίδει στο γεγονός ότι «βρίσκεται στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και εκφράζει περισσότερο από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του την αυτονομία αυτού του χώρου» όπως υπογραμμίζει.
Ο κύριος Παπανδρέου, που για πολλούς αναλυτές ήταν μεταξύ των δυο φαβορί της αναμέτρησης, μαζί με τον κύριο Ανδρουλάκη, δεν κατάφερε να έρθει στην πρώτη θέση, καθώς σύμφωνα με τον αναλυτή «θα δορυφοροποιούσε το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κύριος Λοβέρδος, που επί πολλές ημέρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και «βαθιά λαρύγγια» τον εμφάνιζαν ως τον απόλυτο νικητή, ήρθε στην τρίτη θέση γιατί «το πολιτικό σύστημα έχει μια Ν.Δ. και δεν χρειάζεται τη δεύτερη που σκόπευε να δημιουργήσει» εκτιμά ο κ. Διαμαντόπουλος.
Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για τη δεύτερη θέση
Η αναβίωση του ενδιαφέροντος για το ΚΙΝΑΛ, η τεράστια ανέλπιστη συμμετοχή και η εμφάνιση στην κεντρική πολιτική σκηνή ενός νέου άφθαρτου προσώπου είναι παράγοντες που μπορούν να αναδείξουν την πάλαι ποτέ κραταιά παράταξη σε νέο ισχυρό παίκτη, υποσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ κι ανατέμνοντας τον πολιτικό χάρτη;
«Δεν ξέρω αν θα γίνει δεύτερο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, υπό τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά ο στόχος του θα είναι η διαφορά του από το ΣΥΡΙΖΑ να είναι μικρότερη από τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ» απαντά ο πολιτικός επιστήμων και ακαδημαϊκός.
«Στη δεύτερη Κυριακή των εθνικών εκλογών ενδέχεται να παλέψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη δεύτερη θέση» προσθέτει, διαβλέποντας ότι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν φυλλορροήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «θα επαναπατριστούν στο ΚΙΝΑΛ».
Σε σχέση με εκείνους που προτίμησαν τη Ν.Δ., δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψουν επίσης στην πολιτική κοιτίδα τους.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ