20.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυμμετοχή της ΕΡΓΟΣΕ σε Οικονομικό Φόρουμ στην Αλβανία

Συμμετοχή της ΕΡΓΟΣΕ σε Οικονομικό Φόρουμ στην Αλβανία

Τα έργα που αφορούν στη σιδηροδρομική σύνδεση Τιράνων – Δυρραχίου, καθώς και Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Αλβανία, συζητήθηκαν σε Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 30 Ιανουαρίου 2020. Το θέμα ήταν «Η συμβολή των υποδομών και των κατασκευών στην ενίσχυση της οικονομίας της Αλβανίας» και τις εργασίες άνοιξε ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.
Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συμμετείχε με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο, κ. Χρόνη Ακριτίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της εταιρείας, στη συμβολή της για την ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και για τα έργα που έχει αναλάβει στην Αλβανία τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Αλβανικό κράτος.
«Είναι από τα πρώτα σιδηροδρομικά έργα που πραγματοποιούνται μετά το 1991 στη γειτονική χώρα. Επενδύοντας στον σιδηρόδρομο είναι σαν να επενδύεις στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα οφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά για τις κυβερνήσεις αλλά και κοινωνικά για όλη τη χώρα», κατέληξε ο κ. Ακριτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ