2ο Φόρουμ Καινοτομίας: Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στηρίζει την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 23 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Έξι παράλληλες εκδηλώσεις, εστιασμένες σε ισάριθμες θεματικές ενότητες, έχουν προγραμματιστεί και θα μεταδοθούν διαδικτυακά, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Πρόκειται για εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν στη διανοητική ιδιοκτησία, στις καινοτόμες λύσεις parking, στο software και το πώς συμμετέχει στις θεραπείες, στις αυτοματοποιημένες διαγνώσεις μικροβιακών λοιμώξεων, στην έννοια της συνεργασίας ως επιταχυντή της καινοτομίας και στο μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών για κάθετες βιομηχανίες.
Ο Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, δήλωσε σχετικά ότι «η καινοτομία είναι το κλειδί για νέες επενδύσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει πραγματικά ανάγκη. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη και η προοπτική καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε ότι «οι παράλληλες εκδηλώσεις του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας θα λειτουργήσουν ως δημόσια think tanks, ως δεξαμενές σκέψεις, για την παραγωγή νέων ιδεών και προτάσεων στο πεδίο της καινοτομίας και τη διάχυση αυτών στο ευρύ κοινό. Διότι η καινοτομία δεν είναι υπόθεση του ενός, αλλά των πολλών. Δεν είναι ζήτημα μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό – διεθνές κι η Γερμανία είναι σε θέση να προσφέρει κεφάλαια υψηλής αξίας και συσσωρευμένη γνώση, με σκοπό την τόνωση των ελληνογερμανικών επενδύσεων, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία προσφέρει πολλές και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες».
Ειδικότερα, την πρώτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Νομικών θεμάτων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η σχέση διανοητικής ιδιοκτησίας και καινοτομίας στην πράξη – Προτάσεις θεσμικών βελτιώσεων»
Τη δεύτερη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία Robert Bosch, με θέμα “Innovative Parking Solutions”.
Την τρίτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, με τίτλο “Software as medicine”.
Την τέταρτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Software Competitiveness International, με θέμα “Diamond: Rapid, Timely Diagnosis and Monitoring of Microbial Infections by means of an automated, point-of-care, Diagnosis System”.
Την πέμπτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Bayer Hellas, με τίτλο “Accelerating Innovation through Collaboration”.
Την έκτη παράλληλη εκδήλωση θα οργανώσει o ΟΤΕ Group.
Για την ψηφιακή παρακολούθηση των παράλληλων εκδηλώσεων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει διαθέσιμη τη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας: https://griechenland.ahk.de/gr/2o-foroym-kainotomias-2021 ή να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 023.