18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ13032: Λειτουργεί παρά το κλειστό λιανεμπόριο

13032: Λειτουργεί παρά το κλειστό λιανεμπόριο

Στέλνοντας μήνυμα σε νέο πενταψήφιο θα μπορούν να ψωνίζουν σε εμπορικά καταστήματα οι πολίτες, αφού ανοίξει το λιανεμπόριο.
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιστρατεύει τον αριθμό 13032, όπου οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να μπορούν να βγουν να κάνουν τα ψώνια τους σε καταστήματα λιανεμπορίου.
Εδώ να σημειωθεί πως το 13032 φαίνεται να έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, όπως διαπίστωσε το Sputnik. Φυσικά, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό.
Σε αντίθεση με τα γραπτά μηνύματα στο 13033 το SMS στο 13032 δεν θα περιλαμβάνει κάποιον κωδικό αλλά μόνο ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας του αποστολέα. Ωστόσο, όσον αφορά στη διεύθυνση μπαίνει ένας αστερίσκος καθώς όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, η υπηρεσία φαίνεται -προς το παρόν- να λειτουργεί και χωρίς αυτή.
Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα έχει ο εκάστοτε καταναλωτής για τις αγορές του, αυτό θα είναι τρεις ώρες. Μάλιστα, θα επιτρέπεται μόνο ένα μήνυμα την ημέρα.
Εάν σταλεί και δεύτερο μήνυμα, ο εκάστοτε παραλήπτης λαμβάνει την εξής απάντηση:
«Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».
Διευκρινίζεται ότι εάν το 13032 τεθεί τελικά σε λειτουργία θα αφορά μόνο τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα σούπερ μάρκετ, για τα οποία θα συνεχίσουμε να στέλνουμε τον κωδικό «2» στο 13033.
Οι κωδικοί στο 13033
Υπενθυμίζεται πως το SMS που αποστέλλεται στο 13033 πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός)
Αναλυτικά οι έξι κωδικοί:
Μετακίνηση 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.
Μετακίνηση 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετακίνηση 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Μετακίνηση 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετακίνηση 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Μετακίνηση 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ