23.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο όνομα του Τραμπ τυπώνεται σε επιταγές στήριξης προς τους Αμερικανούς

Το όνομα του Τραμπ τυπώνεται σε επιταγές στήριξης προς τους Αμερικανούς

Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές 1.200 δολαρίων που εντάσσονται στο πακέτο στήριξης λόγω κορονοϊού, θα φέρουν το όνομα του προέδρου ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διέταξε να εμφανίζεται το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ σε επιταγές που αναμένεται να σταλούν σε δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς, απόφαση που θα επιβραδύνει την παράδοσή τους για αρκετές ημέρες, μετέδωσε η Washington Post την Τρίτη.
Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους της διοίκησης, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων – οι οποίες θα σταλούν ως μέρος ενός πακέτου στήριξης 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού – θα φέρουν το όνομα του κ. Τραμπ.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα και όπως αναφέρει το Reutes, η απόφαση να συμπεριληφθεί το όνομα του κ. Τραμπ ανακοινώθηκε στην αρμόδια για τις επιταγές ομάδα την Τρίτη.
«Η ομάδα, η οποία εργάζεται από το σπίτι, αγωνίζεται τώρα για να εφαρμόσει την αλλαγή στον προγραμματισμό, η οποία σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, πιθανότατα θα οδηγήσει σε καθυστέρηση στην έκδοση της πρώτης παρτίδας επιταγών», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Πάνω από 2.200 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ
Σημειώνεται πως, την ίδια ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως η χώρα του θα διακόψει τη χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πως σκοπεύει να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα ώστε οι ΗΠΑ να «ανοίξουν» για δουλειές, καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει σχέδιο ώστε να τερματιστούν οι εθνικοί κοινωνικοί και οικονομικοί περιορισμοί μέχρι το τέλος του μήνα σε διάφορες πολιτείες.
Ωστόσο, τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.228 νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση στον συνολικό αριθμό νεκρών στη χώρα, από την έναρξη της επιδημίας.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Πανεπιστημίου, μέχρι τώρα στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25.757 άνθρωποι που προσβλήθηκαν από το νέο στέλεχος του κορονοϊού.
Πηγή sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ