16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤούρκος υπ. Ενέργειας: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου»

Τούρκος υπ. Ενέργειας: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου»

Το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου έστειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σημειώνοντας ότι είναι θέμα 82 εκατομμυρίων Τούρκων.
Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των συνολικά 82 εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τονίζοντας ότι τα «νόμιμα δικαιώματα» της Άγκυρας και του ψευδοκράτους στην Κύπρο δεν είναι θέμα «παζαριού».
Μιλώντας σε τελετή θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου, ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε πως με την ολοκλήρωση του σχεδίου η συνολική δυνατότητα αποθήκευσης θα φτάσει τα 5,4 δισ. κυβικών μέτρων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Demiroren (DHA).
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, μιλώντας για τις πηγές χρηματοδότησης του σχεδίου, αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι αποτελούν «μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», καθώς και σε «εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της».
«Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική. Ποτέ δεν είπαμε μπράβο σε κανένα τετελεσμένο και δεν θα πούμε. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ποτέ δεν μπορούν να είναι θέμα παζαριού», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.
Πρόσθεσε ότι η ανατολική Μεσόγειος «δεν είναι μόνο θέμα του δικού τους υπουργείου ή των αρμόδιων υπουργείων».
«Αυτό είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της χώρας. Είναι θέμα της της Τουρκίας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», υπογράμμισε.
Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε, ακόμη, πως πάντοτε στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν αγνοώντας την Τουρκία.
«Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του», διαμήνυσε.
Ο Φατίχ Ντονμέζ έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς ήταν αυτός που δήλωσε πως η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο πλοίο – γεωτρύπανο στην περιοχή.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ