17.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΤουρισμός, ακίνητα, μεταφορές, ενέργεια και τρόφιμα οι τομείς για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τουρισμός, ακίνητα, μεταφορές, ενέργεια και τρόφιμα οι τομείς για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τετραετία, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η αντιμετώπιση του brain drain, η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην Ουάσιγκτον, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εργαζομένων στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, η οποία, όπως είπε, επαναφέρει την εμπιστοσύνη, απελευθερώνει κεφάλαια για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, συγκεκριμενοποιεί μία πορεία για την ελάφρυνση του χρέους και δηλώνει την υποστήριξη των δανειστών για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Σημείωσε ότι οι τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι, μεταξύ άλλων, ο εξειδικευμένος τουρισμός, η ακίνητη περιουσία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η βιοτεχνολογία και η παραγωγή τροφίμων και τόνισε ότι έχουν, ήδη, ανακοινωθεί σημαντικές επενδύσεις από την Κίνα και τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, όπως η συμφωνία με το Calamos Group για την Εθνική Ασφαλιστική και η επένδυση της Philip Morris International.
Ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου (Secretary of Commerce), Γουίλμπουρ Ρος. Συζητήθηκαν η συμφωνία στο Eurogroup, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό και οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ