18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των S-400 στην Τουρκία

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των S-400 στην Τουρκία

Η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συμπληρώνοντας ότι η πολεμική αεροπορία μελετά πού πρέπει να εγκατασταθούν.
«Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία μελετά σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.
Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι η απόκτηση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων δεν αποτελούσε μια «προτίμηση της Τουρκίας, αλλά ένα απαραίτητο μέτρο».
Πρόσθεσε ότι η Αγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot των ΗΠΑ».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να εμποδίσει την Τουρκία από την αγορά των S-400, ειδικά αν δεν θέλουν να πουλήσουν τα δικά τους συστήματα στην Αγκυρα.
Πρόσφατα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβληθούν δευτερεύουσες κυρώσεις στην Τουρκία και η χώρα να χάσει την πρόσβαση στα μαχητικά F-35 εάν προχωρούσε με τα σχέδια απόκτησης των S-400.
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση 2,5 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017 για την απόκτηση συστημάτων S-400, με την πρώτη μονάδα να προγραμματίζεται να φτάσει στη χώρα αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.
Σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει εχθρικά αεροσκάφη, drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς, το S-400 είναι το πιο προηγμένο μεταφερόμενο σύστημα αεράμυνας στο ρωσικό οπλοστάσιο.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ