16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤην Κυριακή ο «31ος Γύρος της Αθήνας»

Την Κυριακή ο «31ος Γύρος της Αθήνας»

 

Περισσότεροι από 15.000 δρομείς αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στον «31ο Γύρο της Αθήνας» που πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή, 22/10. Εγγραφές θα γίνονται έως και λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα, στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενώ ηλεκτρονικά μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να τρέξουν έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 23.00, στο www.opanda.gr.
Ο «Γύρος» περιλαμβάνει τρεις διαδρομές. Των 10 χλμ.: Καλλιμάρμαρο – Αρδηττού – Διάκου – Συγγρού – Κόμβος Καλλιρόης δεξιά – Καλλιρόης – Χαμοστέρνας – Πειραιώς (Τσαλδάρη) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας – Βασ. Ολγας (τερματισμός Καλλιμάρμαρο). Των 5 χλμ.: Καλλιμάρμαρο – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – κόμβος Hilton (αριστερά, αντίθετο ρεύμα) – Βασ. Σοφίας – Πανεπιστημίου (δεξιά) – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Βασ. Αμαλίας – Βασ. Ολγας (αριστερά, αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) – (τερματισμός Καλλιμάρμαρο). Η εκκίνηση και των δυο διαδρομών θα γίνει στις 10.00 το πρωί, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τέλος, υπάρχει η διαδρομή των 2 χλμ.: Β. Σοφίας (έναντι πολεμικού μουσείου) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα) – Μπένση και Παπαδιαμαντοπούλου (αναστροφή) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα) – Β. Κωνσταντίνου (αντίθετο ρεύμα) – τερματισμός Καλλιμάρμαρο. Η εκκίνηση αυτής της διαδρομής που είναι για παιδιά και ΑμΕΑ θα δοθεί στις 10:15 από τη Βασ. Σοφίας & Πλουτάρχου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι και ο τερματισμός όλων των διαδρομών.


Οσοι θα συμμετάσχουν στον 31ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τις 7:30 έως τις 13:00 με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.
Τρίτη 17 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
Γ. Καμίνης: «Ο Δήμος Αθηναίων ασπίδα για 30.000 ανθρώπους»
Η 17η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας. Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κοινωνικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης και ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί ασπίδα για δεκάδες χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας.
Ενας χώρος – σύμβολο για τη συστηματοποιημένη κοινωνική αλληλεγγύη, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Παλαιό Φρουραρχείο, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης), που από το 2013 ενισχύει περισσότερους από 26.000 συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, άνοιξε τις πόρτες του για τους πολίτες από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, κάνοντάς τους κοινωνούς στο έργο που επιτελείται, στις δομές του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι «για να σταθεί αυτή η πόλη στα πόδια της έπρεπε προηγουμένως να απλώσουμε ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας για χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο» και τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν στάθηκε μόνο σε εκείνα που ήταν υποχρεωμένος να κάνει αλλά, χωρίς καμία κρατική στήριξη, προχώρησε πολύ περισσότερο, αντλώντας πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία από τη συνεργασία του με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και μεγάλους οργανισμούς. «Πάνω από 30.000 άνθρωποι ενισχύονται σήμερα από τον Δήμο Αθηναίων για να τα βγάλουν πέρα. Από τα συσσίτια, την προσφορά αγαθών και τους ξενώνες αστέγων, μέχρι τα προγράμματα επανένταξης και το κοινωνικό φροντιστήριο» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Δομές κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Αθηναίων
* Δημοτικά Ιατρεία – πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
* Γεύματα στα σχολεία
* Συσσίτια σε άστεγους
* Ξενώνες αστέγων
* Δίκτυο κοινωνικής κατοικίας
* Κοινωνικό φροντιστήριο
* Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί
* Λέσχες Φιλίας
* Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών
* Προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης
* Επαγγελματική συμβουλευτική στους ωφελούμενους του Δικτύου Κοινωνικής Κατοικίας
* Συνδυασμός της επιδότησης ενοικίου σε αυτόνομα διαμερίσματα με την επιχορήγηση της εργασιακής απασχόλησης
* Υλοποίηση δράσεων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Προσφυγικό


* Τον Αύγουστο του 2015 δημιουργήθηκε η πρώτη δομή φιλοξενίας στη χώρα με παραχώρηση δημοτικού χώρου στον Ελαιώνα σε 37 στρέμματα δημοτικής περιουσίας με δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 προσφύγων, στην οποία έως σήμερα εκτιμάται πως έχουν φιλοξενηθεί περίπου 12.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων πάνω από το 60% παιδιά.
* Τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την υλοποίηση του Προγράμματος Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη φιλοξενηθεί στο πρόγραμμα συνολικά 3.299 άτομα, το 56% των οποίων είναι παιδιά. Στα διαμερίσματα του προγράμματος φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, ΑΜΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ