17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΤΕΕ: Ο τεχνικός κόσμος αναλαμβάνει δράση αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών...

ΤΕΕ: Ο τεχνικός κόσμος αναλαμβάνει δράση αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια της Μάνδρας

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει δράση έμπρακτης στήριξης των πολιτών της Δυτικής Αττικής που βίωσαν τις επιπτώσεις της πρόσφατης πλημμύρας, αναλαμβάνοντας να διενεργήσει τις αναγκαίες μελέτες και τις πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια των πληγέντων.
Οι ενέργειες που με τη συμμετοχή των εθελοντών Μηχανικών του ΤΕΕ και των τεχνικών εταιρειών της χώρας προχωρούν άμεσα είναι:
– Οι αναγκαίες μελέτες ανά οικία, από εθελοντές μελετητές, μέλη του ΤΕΕ.
– Πρώτες απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, επιχρίσματα, κουφώματα κλπ), από τεχνικές εταιρείες, για να καταστούν λειτουργικές οι κατοικίες.
Το ΤΕΕ θα λειτουργεί από την Τρίτη 28/11/2017 ειδικό χώρο στη Μάνδρα σε σημείο που θα ανακοινωθεί, όπου οι πολίτες που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών είναι η κάθε οικία να έχει ελεγθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών και να έχει κριθεί ασφαλής.
Σχετικά με την πρωτοβουλία του ΤΕΕ και του τεχνικού κόσμου της χώρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το ΤΕΕ και οι Ελληνες Μηχανικοί εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική. Το ΤΕΕ με συνέπεια και επιστημοσύνη έχει αναδείξει επί δεκαετίες το τί πρέπει να γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αλλά και γενικότερα για τα θέματα ασφάλειας των κτιρίων. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η συμπαράσταση στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή».
Επιπλέον, το ΤΕΕ, με την εθελοντική συμβολή των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών θα βοηθά, όπου και όταν χρειαστεί, τα κλιμάκια ελέγχου της Πολιτείας για τη διενέργεια αυτοψιών, την καταγραφή των ζημιών, τη γνωμάτευση των αιτίων και τη γνωμοδότηση σχετικά με τις απαιτούμενες επεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατόπιν σχετικού αιτήματος των αρμοδίων υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την οικεία Δημοτική Αρχή και τα αρμόδια Υπουργεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ