18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΤα «μανιτάρια» που μπορεί να λύσουν το μυστήριο για την ύπαρξη ζωής...

Τα «μανιτάρια» που μπορεί να λύσουν το μυστήριο για την ύπαρξη ζωής στον Αρη

Μια σειρά από νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα είδος «αριανών μανιταριών» δίνουν νέα στοιχεία στους επιστήμονες για το αν υπάρχει ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη.
Εικόνες από τον Curiosity Rover της NASA που δημοσιεύονται στο Journal of Astrobiology, ανοίγουν άλλο ένα παράθυρα στην έρευνα για ζωή στον Αρη.
Οι φωτογραφίες από τη διετή αποστολή εικάζεται ότι δείχνουν πιθανές μορφές ζωής κατά τη διάρκεια δημιουργίας τους στους κόκκινους αμμόλοφους του Αρη, μια μορφή ζωής που με φύκια, μανιτάρια ή λειχήνες.
Σύμφωνα με τη δρ Ρεγγίνα Ντας, μικροβιολόγο από το Πανεπιστήμιο Pondicherry της Ινδίας, καμία μη ζωντανή δύναμη, γνωστή στους ανθρώπους, θα μπορούσε να δείξει μια τόσο προφανή ανάπτυξη σε μέγεθος και όγκο μέσα «σε μόλις τρεις ημέρες».
Εν τω μεταξύ, η NASA δεν έχει σχολιάσει ακόμη την έρευνα, αν και η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν σε μια εκτίμηση των φωτογραφιών τείνουν να συμφωνούν με την παραπάνω υπόθεση.
Τρεις από έξι ανεξάρτητους επιστήμονες, ωστόσο, οι οποίοι εξέτασαν τις φωτογραφίες, απέρριψαν τα αποδεικτικά στοιχεία, λέγοντας ότι τα δείγματα που παρουσιάζονται στις εικόνες δεν είναι βιολογικά, αλλά πιθανότατα αιματίτης, μια μορφή οξειδίου του σιδήρου.
Η επίσημη θέση του περιοδικού αναφέρει ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι απόδειξη και δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη ζωή στον Αρη», προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν «αβιογενείς εξηγήσεις για αυτά τα στοιχεία».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ