16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου;

Σύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου;

Οι εξελίξεις στην κυβέρνηση είναι καταιγιστικές, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί σημαντικές έριδες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.
Ραγδαίες προμηνύονται οι πολιτικές εξελίξεις, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να επισπεύδει το διαφαινόμενο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθιστώντας έωλο το μέλλον της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση των υπουργικών στελεχών του κόμματος, και το πώς θα αντιδράσουν όταν και αν ο κ. Καμμένος αξιώσει την αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Μείζον ζήτημα εγείρεται για τους ΑΝΕΛ και από τη δεδομένη υπερψήφιση της συμφωνίας από τον βουλευτή, Θανάση Παπαχριστόπουλο. «Θα υπερψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραιτηθώ. Δεν συνεργώ να πέσει η κυβέρνηση, δεν θα ρίξω νερό στον μύλο της διαπλοκής» τόνισε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1».
Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω λόγω των σεναρίων περί «μεταγραφής» βουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο χρόνος διεξαγωγής των οποίων παραμένει στα… αζήτητα.
Υπό τις παραπάνω συνθήκες, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Στην πλατεία Κουμουνδούρου εμφανίζονται καθησυχαστικοί και θεωρούν βέβαιη την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκτιμώντας ότι θα συγκεντρώσουν πάνω από 150 «ναι».
Στο κυβερνών κόμμα, βέβαια, εξετάζουν όλα τα σενάρια για τον ακριβή χρόνο των βουλευτικών εκλογών, καθώς οι αποφάσεις του Πάνου Καμμένου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο υπουργός Άμυνας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή. Ωστόσο, είναι άγνωστο το πώς θα πράξουν τα υπουργικά στελέχη των ΑΝΕΛ, τα οποία εξακολουθούν να τηρούν σιγήν ιχθύος.
Η ίδια αβεβαιότητα, μάλιστα, ισχύει και για ορισμένους βουλευτές, όπως ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση του κόμματος σε περίπτωση υποβολής πρότασης δυσπιστίας ή εμπιστοσύνης.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ