19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣτ. Πιτσιόρλας: «Να υπάρξουν τρόποι συνεργασίας και όχι νέα εμπόδια μεταξύ ΕΕ...

Στ. Πιτσιόρλας: «Να υπάρξουν τρόποι συνεργασίας και όχι νέα εμπόδια μεταξύ ΕΕ και κινεζικών επενδύσεων»

 

Στο διάλογο για τη διαμόρφωση μηχανισμών και θεσμών στην ΕΕ που παρακολουθούν τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη διατηρούμε τη θέση μας ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να διαμορφωθεί τρόπος συνεργασίας και όχι να δημιουργηθούν εκ νέου εμπόδια και να υψωθούν σύνορα, αλλά να συνεργαστούν όλες οι πλευρές. Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο συνέδριο του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα μας επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις της, όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με τη Ρωσία όσο και γενικότερα με τις χώρες την Ευρασίας.
Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, «αλλά συνεκτιμάμε όλα τα δεδομένα και έχουμε συνείδηση των δράσεων και αντιδράσεων που υπάρχουν καθώς οι εξελίξεις ενδιαφέρουν και την ΕΕ και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», είπε ο κ. Πιτσιόρλας.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, σημείωσε ότι η χώρα μας εστιάζει στο να γίνει κόμβος logistics, ενώ ανέφερε ότι η πορεία της χώρας προσελκύει διεθνή κεφάλαια και όπως είπε προωθούνται 11 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 3,8 δισ. ευρώ.
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, από την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, αναφέρθηκε στα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος και την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα κάποια από τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ώστε να προκαλέσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον (π.χ. Ελληνικό, Αστέρας).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ