18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠροσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούνται και μεταφραστές «Μακεδονικής» γλώσσας

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούνται και μεταφραστές «Μακεδονικής» γλώσσας

Στο σχετικό ΦΕΚ για την προκήρυξη των 302 θέσεων εργασίας στην ΕΥΠ αναφέρεται ότι μια από τις μοριοδοτούμενες ξένες γνώσεις είναι η «Μακεδονική (νοτιοσλαβική)» γλώσσα.
Σε 302 νέες προσλήψεις προσωπικού στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προχωρά η κυβέρνηση με προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι 56 θέσεις που ανοίγουν αφορούν μεταφραστές, διερμηνείς και ακροατές, για τις οποίες υπάρχει μοριοδότηση για τη γνώση «Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής)» γλώσσας.
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο κείμενο της χώρας μας στο οποίο γίνεται αναφορά σε Μακεδονική γλώσσα μετά και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τι γράφει το ΦΕΚ για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ
Ειδικότερα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιείται η προκήρυξη με αριθμό 471.1/35/751408, υπό τον τίτλο «Προκήρυξη πληρωμής με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».
Οπως αναφέρεται, «για τις 56 θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών», οι μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες είναι οι εξής: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική, Αραβική, Βουλγαρική, Εβραϊκή, Μακεδονική (νοτιοσλαβική), Ρωσική, Τουρκική.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ