17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πράσινο φως» για τις ευρωπαϊκές πολιτικές της κυκλικής οικονομίας

«Πράσινο φως» για τις ευρωπαϊκές πολιτικές της κυκλικής οικονομίας

 

Στη συζήτηση για το «Πρασίνισμα» του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, εστίασε στην ανάγκη πραγματικής ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών πολιτικών στον πυρήνα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημειώνοντας ότι η ενσωμάτωση αυτή πρέπει να μην είναι προσχηματική ή απλά θεωρητική.
Στην τοποθέτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι κάποιες από τις νέες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως π.χ. η Επισκόπηση της Εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και το Φόρουμ για την περιβαλλοντική συμμόρφωση και διακυβέρνηση, θα βελτιώσουν την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πολιτικός στόχος «δεν πρέπει να είναι το πώς θα προστεθούν κάποιες περιβαλλοντικές αποχρώσεις σε μια διαδικασία όπου κυριαρχεί η οπτική της οικονομικής πειθαρχίας», αλλά το πώς το συνολικό μίγμα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν θα στοχεύει μονοσήμαντα στη δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά θα ενσωματώνει και άλλες πολύ σημαντικές πτυχές, όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, οι κοινωνικές ανισότητες, η σύγκλιση μεταξύ των Κρατών Μελών ή και ζητήματα όπως το δημογραφικό και η μετανάστευση».
«Το πραγματικό ερώτημα είναι το πώς θα ενσωματώσουμε τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) και τη Στρατηγική 2030 στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ειδικότερα στη δημοσιονομική και αναπτυξιακή στρατηγική της», συνέχισε ο Αν. ΥΠΕΝ, τονίζοντας ότι «η στρατηγική της ΕΕ θα πρέπει να υπηρετεί το πλαίσιο που θέτουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης και η Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και όχι το αντίστροφο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ