23.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Παιδεία τέχνας κατεργάζεται»: Ενα εικαστικό πανόραμα της ΑΣΚΤ στο υπ. Παιδείας

«Παιδεία τέχνας κατεργάζεται»: Ενα εικαστικό πανόραμα της ΑΣΚΤ στο υπ. Παιδείας

Τα επίσημα εγκαίνια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδεία τέχνας κατεργάζεται» πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, με μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Παντή, ο οποίος ήταν εκείνος που οραματίστηκε και σχεδίασε το πρόγραμμα, με στόχο οι χώροι του υπουργείου, φιλοξενώντας έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλώς Τεχνών, να αποτελέσουν μία γκαλερί σύγχρονης Τέχνης.
Φανερά συγκινημένος, ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αφού ευχαρίστησε την ΑΣΚΤ για την προσφορά της, δήλωσε ότι οι χώροι του υπουργείου έχουν ακόμα το αποτύπωμα του Γιάννη Παντή. «Στη μνήμη, λοιπόν, του Γιάννη, ας αφιερώσουμε αυτή τη μέρα. Μια μέρα ζωντάνιας, ζωής και ελπίδας για το μέλλον. Οπως ακριβώς ήταν ο Γιάννης» είπε χαρακτηριστικά.
«Ο Γιάννης Παντής είχε ιστορική αίσθηση και ευθύνη. Πάνω απ’ όλα είχε ενθουσιασμό. Ο ενθουσιασμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση δημιουργικότητας» σημείωσε από τη μεριά του, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους.
Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στη «βαριά κληρονομιά» που έχει αφήσει ο Γιάννης Παντής, που είναι ταυτόχρονα, όπως είπε και «κληρονομιά ελπίδας».
Το πρόγραμμα «Παιδεία τέχνας κατεργάζεται» είναι ένα εικαστικό πανόραμα 700 έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που μεταφέρθηκαν από τα υπόγεια της ΑΣΚΤ στους χώρους του υπουργείου, προκειμένου να αποτελέσουν μια διαρκή και ανοιχτή έκθεση για οργανωμένες επισκέψεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, αλλά και εργαζομένων του υπουργείου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ