17.6 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠάσχα υπό... πρωτοφανείς συνθήκες

Πάσχα υπό… πρωτοφανείς συνθήκες

Σενάρια για καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Σειρά επιπλέον μέτρων για το διάστημα της Μεγάλης Παρασκευής έως της Δευτέρας του Πάσχα σχεδιάζει η κυβέρνηση, εν μέσω του έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Υπό πρωτοφανείς συνθήκες θα εορταστεί το φετινό Πάσχα, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματος, επανέλαβε την έκκληση για παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή των μετακινήσεων.
Μάλιστα, η τήρηση των έκτακτων μέτρων θα είναι αυστηρότερη κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, με κορύφωση τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Σχέδιο καθολικής απαγόρευσης των μετακινήσεων
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΡΤ», τις επόμενες μία ή δύο ημέρες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την προσωρινή απαγόρευση όλων των μετακινήσεων με Ι.Χ. οχήματα.


Στόχος είναι να αποφευχθούν οι κοντινές μετακινήσεις των πολιτών σε συγγενείς και φίλους για τον εορτασμό του Πάσχα, κάτι το οποίο έχει απαγορευθεί και επισήμως – δια στόματος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.
Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, του συγκεκριμένου μέτρου δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες.
Πέραν της καθολικής απαγόρευσης των οχημάτων, σε ισχύ βρίσκεται και η εκτός περιφερειακής ενότητας μετακίνηση, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες και φυσικά, επιστροφή στον τόπο κατοικίας.
Άλλωστε, τα αστυνομικά μπλόκα στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με την τροχαία να ελέγχει το σύνολο των οχημάτων που κινούνται.
Ο φόβος των… Εκκλησιών
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκονται και οι Εκκλησίες, υπό τον φόβο συγκέντρωσης πιστών – ιδίως το βράδυ της Ανάστασης.
Έτσι, δεν αποκλείεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, με στόχο την παραμονή των πολιτών στο σπίτι και την αποφυγή των εικόνων συγχρωτισμού έξω από τις Εκκλησίες
Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί δήμοι της χώρας, όπως ο δήμος Αθηναίων, έχουν ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο όλων των νεκροταφείων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες των μέτρων ανέρχεται στα 150 ευρώ.
Πηγή sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ