18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ«Πάμε χειρότερα»: Νέα έκκληση για αποσυμφόρηση του hotspot στη Μόρια

«Πάμε χειρότερα»: Νέα έκκληση για αποσυμφόρηση του hotspot στη Μόρια

Νέες αφίξεις προσφύγων – μεταναστών σημειώνονται καθημερινά στη Λέσβο. Δυσαρεστημένη η τοπική κοινωνία. Τι λέει ο πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας.
Τη δυσαρέσκειά του για την αύξηση των προσφυγικών ροών που, όπως υποστηρίζει, οδηγεί στη χειροτέρευση της κατάστασης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, εκφράζει με δηλώσεις του στο Sputnik o Ιωάννης Μαστρογιάννης, πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας.
«Να γίνει κάτι για να αποσυμφορηθεί άμεσα το hotspot και η γύρω περιοχή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι σκηνές πληθαίνουν γύρω από το ΚΥΤ Μόριας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει: «Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και οι υποδομές δεν επαρκούν για να στεγάσουν τον κόσμο. Πάμε όλο και χειρότερα από την άποψη της συμφόρησης του κόσμου. Οι αφίξεις συνεχίζονται καθημερινά, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αλλάζει. Εκτιμούμε ότι ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών εντός και εκτός του ΚΥΤ Μόριας έχει ξεπεράσει τα 11.000 άτομα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πριν από μόλις 10 μέρες, οι πρόσφυγες – μετανάστες ανέρχονταν σε 9.000-10.000 άτομα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μόριας.
Oσον αφορά την παραίτηση του διοικητή, Γιάννη Μπαλμπακάκη, από τη διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κληθείς να σχολιάσει στο Sputnik τις αιτίες για αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Μαστρογιάννης απάντησε: «Δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση της παραίτησης. hταν δρομολογημένο. Η κούραση και οι άλλοι προσωπικοί λόγοι ίσως συντέλεσαν σε αυτήν την απόφαση».
Υπενθυμίζεται ότι καθώς μια νέα προσφυγική – μεταναστευτική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, συνολικά 5.813 αιτήσεις ασύλου υποβλήθηκαν τον Αύγουστο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Πηγή Sputniknews, Λάμπρος Ζαχαρής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ