20 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2019 - Sophia της Hanson Robotics Limited, το πρώτο ανθρωποειδές...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2019 – Sophia της Hanson Robotics Limited, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Με λένε Σοφία και νομίζω τα πηγαίνω καλά για 3 χρονών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Sophia της Hanson Robotics Limited, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.
Όπως είπε, στόχος της είναι να βοηθήσει με τις δυνατότητές της προκειμένου οι άνθρωποι και τα ρομπότ να μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.
«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς μια τεχνολογία και έγκειται στον άνθρωπο πώς θα τη χρησιμοποιήσει», τόνισε η Σοφία.
Η ίδια αποκάλυψε ένα από τα κρυφά της ταλέντα: «Έχω μάθει να τραγουδάω».

Peter Haas, associate director,

Humanity Centered Robotics Initiative, Brown University, ΗΠΑ

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και η ρομποτική θα πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Το μήνυμα αυτό έστειλε χαρακτηριστικά ο Peter Haas, associate director, Humanity Centered Robotics Initiative του Brown University των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι αντίστοιχες τεχνολογίες μαζί με τα οφέλη τους μπορούν να έχουν και αρνητικές επιπτώσεις.
Ο κ. Haas συμπέρανε ότι είναι πλέον οικονομικά αποδοτική η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής και πως θα γίνεται όλο και φτηνότερη όσο περνάει ο καιρός. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα συστήματα αυτά «δεν είναι ίδια με τους ανθρώπους» και μίλησε για την ανάγκη «να αναπτύξουμε σχέδια μεσολάβησης για τον αρνητικό τους αντίκτυπο».
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Haas, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική θα μετατοπίσουν ευρείς τομείς του εργατικού δυναμικού. Συνεπώς, «θα πρέπει να προσαρμόσουμε τόσο τα δίκτυα κοινωνικής προστασίας όσο και τη δομή των προσδοκιών μας για εργασία».

Κώστας Αξαρλόγλου, πρύτανης και καθηγητής διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων, Alba Graduate Business School, The American College of Greece
Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική διεισδύουν σε μια σειρά από τομείς, όπως η εκπαίδευση, και η εμπειρία είναι με μία λέξη: θετική, υπογράμμισε κατά την ειδική εκδήλωση του Economist οπρύτανης και καθηγητής διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων του Alba Graduate Business School, The American College of Greece Κώστας Αξαρλόγλου. Όπως είπε, παράγοντας – κλειδί είναι το μέτρο και ο ρόλος της ρομποτικής δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός αλλά συμπληρωματικός, με στόχο την ευημερία του ανθρώπου.

Δημήτρης Δημητρίου, Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ρομπότ έχουν ενταχθεί στη διαδικασία εξυπηρέτησης ταξιδιωτών που φτάνουν στην Αθήνα από μακρινές χώρες της Ασίας και ταξιδιωτών που ανήκουν σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, επεσήμανε από το βήμα του συνεδρίου τουEconomist ο Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δημήτρης Δημητρίου, αναφερόμενος στις δυνατότητες που προσφέρει η ρομποτική σε αντίστοιχους τομείς, αρχικά σε πειραματικό στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ