17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟ Ασάνζ μπορεί να πεθάνει στη φυλακή - Χρειάζεται άμεση περίθαλψη

Ο Ασάνζ μπορεί να πεθάνει στη φυλακή – Χρειάζεται άμεση περίθαλψη

Σε γράμμα τους προς την υπουργό Εσωτερικών της Αγγλίας, Πρίτι Πατέλ, περισσότεροι από 60 γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για την υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε ν’ αντέξει μια δίκη στις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για τον Φλεβάρη.
Το γράμμα υπογράφουν γιατροί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Σρι Λάνκα, που επιμένουν ότι ο Ασάνζ, που τώρα κρατείται σε φυλακές στο Λονδίνο, χρειάζεται «επείγουσα, εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη τόσο για τη σωματική όσο και ψυχολογική κατάσταση της υγεία του».
«Οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα πρέπει να δοθεί από ένα σωστά εξοπλισμένο κι εξειδικευμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο», προειδοποιούν οι γιατροί, διαφορετικά, ο 48χρονος ιδρυτής των Wikileaks, «θα μπορούσε να πεθάνει στη φυλακή», σημειώνουν οι γιατροί για τον Τζούλιαν Ασάνζ.
Η επιστολή των ιατρών έρχεται μετά τη συνέντευξη του πατέρα του Ασάνζ, Τζον Σίπτον, στο νορβηγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο VG, όπου ο Αυστραλός υπήκοος ανέφερε ότι ο γιός του δεν θα επιβιώσει της έκδοσής του στις ΗΠΑ για να δικαστεί εκεί.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω ακολούθησαν την απόφαση της Σουηδίας την περασμένη Τετάρτη να σταματήσει η έρευνα για τις κατηγορίες εναντίον του Mr Wikileaks για βιασμό, που ξεκίνησαν το 2010.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ