19 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟμέρ Τσελίκ: «Η Αγκυρα αισθάνεται προδομένη από την ΕΕ»

Ομέρ Τσελίκ: «Η Αγκυρα αισθάνεται προδομένη από την ΕΕ»

 

Η Αγκυρα αισθάνεται προδομένη από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν δηλώσει ότι πρέπει να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στο μπλοκ, αλλά η Τουρκία εξακολουθεί να ελπίζει ότι τελικά θα ενταχθεί στην Ενωση, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και οι ενταξιακές συνομιλίες πρέπει να τερματιστούν. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία προοπτική στο «άμεσο μέλλον» για την ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Τσελίκ, δήλωσε ιδιαίτερα έκπληκτος από την τοποθέτηση Γιούνκερ και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη βελτίωση των σχέσεων.
«Μας προκάλεσε έκπληξη ακούγοντας τις δηλώσεις του κου Γιούνκερ» τόνισε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας μέσω μεταφραστή.
«Τι έχει κάνει ο κος Γιούνκερ, σε ποια γιγαντιαία βήματα έχει προχωρήσει για να βρει λύσεις να φέρει πιο κοντά την ΕΕ και την Τουρκία; Αυτή είναι η ερώτησή μου προς τον κο Γιούνκερ», είπε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε όντως απογοητευμένοι από τη Μέρκελ και κάποιους άλλους στην ΕΕ: Σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία μας μείναμε μόνοι μας από τους φίλους και τους σύμμαχους μας», επισήμανε, ενώ σε ερώτηση αν η Τουρκία αισθάνεται προδομένη, απάντησε: «Ναι».
Για να τερματιστούν επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στο μπλοκ θα χρειαστεί η ομόφωνη στάση των κρατών – μελών, η οποία δεν υφίσταται, αν και η στήριξη της πλειοψηφίας αρκεί για την αναστολή αυτών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ