19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟμάδα κατά του Brexit που φέρεται να συνδέεται με τον Σόρος αφήνει...

Ομάδα κατά του Brexit που φέρεται να συνδέεται με τον Σόρος αφήνει σκοτεινούς υπαινιγμούς για την Ελισάβετ

Μια ομάδα που τάσσεται κατά του Brexit και φέρεται να συνδέεται με τον Τζορτζ Σόρος άφησε περίεργους υπαινιγμούς για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, σε μήνυμα στο Twitter.
Μια ομάδα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ («Remain»), που φέρεται να υποστηρίζεται από τον Τζορτζ Σόρος, έκανε ένα tweet με περίεργο υπαινιγμό για τη μοναρχία, που πολλοί θεώρησαν ότι αναφερόταν στον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1642.
Ο βασιλιάς Κάρολος Α’ εκτελέστηκε το 1649 καθώς είχε προσπαθήσει να επιβάλει τη βασιλική κυριαρχία επί του κοινοβουλίου.
Η ομάδα «Best for Britain», όπως ονομάζεται, που έχει 47.000 στο Twitter, φαίνεται να υπαινίχθηκε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα μπορούσε να έχει παρόμοια τύχη αφότου συμφώνησε στην αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου για έναν μήνα, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.
Ο Τζόνσον επεσήμανε ότι η τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνοδος των 340 ημερών είναι η πλέον μακρόχρονη εδώ και περίπου 400 χρόνια και δήλωσε ότι πρέπει να ανασταλεί ώστε να μπορέσει να εισαχθεί ένα νέο νομοθετικό πρόγραμμα, στις 14 Οκτωβρίου.
Η ομάδα «Best for Britain» που πιστεύεται ότι υποστηρίζεται από τον Σόρος δήλωσε ότι «δεν θα είχε νόημα για τη Βασίλισσα να υποστηρίξει αυτό το βαθιά αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και επί της ουσίας πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης».
«Αν ζητηθεί από τη βασίλισσα να βοηθήσει, θα έκανε καλά να θυμάται ότι η ιστορία δεν φάνηκε πολύ ευγενική στους βασιλείς που βοηθούν και αγωνίζονται για την αναστολή της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter, η ομάδα εναντίον του Brexit.
Το Sputnik δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς για τις διασυνδέσεις της ομάδας με τον Τζορτζ Σόρος.
Η Βασίλισσα είναι ο αρχηγός του κράτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι συνταγματικός μονάρχης και κανένας ηγεμόνος στη σύγχρονη ιστορία δεν αρνήθηκε να εκπληρώσει αίτημα εκλεγμένης κυβέρνησης.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ