20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟι πράσινες, οι κόκκινες σχολές του Υπ. Παιδείας

Οι πράσινες, οι κόκκινες σχολές του Υπ. Παιδείας

Τα πάνω – κάτω στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προβλέπει δύο ειδών σχολές. Σε ποιες χρειάζονται Πανελλήνιες και σε ποιος μόνο ο βαθμός απολυτηρίου.
Τα πάνω-κάτω έρχονται στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να προαναγγέλλει εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μόνο με το απολυτήριο λυκείου.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο ειδών σχολές, οι οποίες θα καθορίζονται ανάλογα με τη ζήτηση των υποψηφίων.
Θα υπάρχουν για παράδειγμα, οι «κόκκινες» σχολές, στις οποίες η εισαγωγή θα πραγματοποιείται με βάση το κλασικό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και οι «πράσινες» σχολές», για τις οποίες η εισαγωγή προϋποθέτει μόνο το απολυτήριο λυκείου.
Βέβαια, αυτά τα δύο είδη σχολών δεν θα είναι αμετάβλητα, καθώς μία σχολή θα μπορεί να αλλάξει κατηγορία από τη μία χρονιά στην άλλη, ανάλογα με τη ζήτηση και τα μηχανογραφικά.
Δηλαδή, μία σχολή ενώ τη μία χρονιά μπορεί να ανήκει στις «πράσινες», λόγω της χαμηλής ζήτησης, την επόμενη χρονιά δύναται να «μεταπηδά» στις «κόκκινες», χάρη στην αύξηση της ζήτησης των υποψηφίων.
Σε κάθε περίπτωση, περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο σύστημα θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, όταν και παρουσιαστεί επισήμως από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ