19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΞανά στις ράγες η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός- Λουτράκι με ηλεκτροκίνηση

Ξανά στις ράγες η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός- Λουτράκι με ηλεκτροκίνηση

 

Η σιδηροδρομική σύνδεση του Πειραιά και της Αθήνας με το Λουτράκι σταμάτησε το 2007, μετά τη λειτουργία της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής, Αθήνας – Κορίνθου – Κιάτου και την αναστολή των τακτικών δρομολογίων στην παλαιά μετρική γραμμή Αθήνας – Κορίνθου – Πάτρας.
Σήμερα, η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποιεί το έργο της επαναλειτουργία της γραμμής, αλλά με σύγχρονες προδιαγραφές, που θα πληρούν όλους του Ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας και διαλειτουργικότητας.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Eνωσης η Προκήρυξη του έργου «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση».
H «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» διακηρύσσει την ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσιών Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του ως άνω έργου, προϋπολογισμού 12.000.000,00 ΕΥΡΩ, μη συμπεριλαμβανομένου του ποσού για Αναθεώρηση και Φ.Π.Α.
Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής Μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε Κανονικού Εύρους Ηλεκτροκινούμενη και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου – Αεροδρομίου.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30-03-2018. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).
Με το έργο αυτό, εξασφαλίζεται η αναβαθμισμένη μεταφορική εξυπηρέτηση όλης της περιοχής του Λουτρακίου, με την απ’ ευθείας ένταξη της στο συνολικό πλέγμα του σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου.
Συνάντηση Βουκουρέστι για τις τηλεματικές εφαρμογές
Στις 7 και 8 Μαρτίου 2018 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την εφαρμογή της TAF-TSI (Telematics Application for Freight – Τηλεματικές Εφαρμογές για Εμπορευματικές Εφαρμογές) – (Technical Specification for Interoperability – Τεχνικές προδιαγραφές για διαλειτουργικότητα) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕU) αριθ. 1305/11-12-2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές διαλειτουργικότητας για τις τηλεματικές εφαρμογές του υποσυστήματος εμπορευματικών μεταφορών του σιδηροδρομικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA) με διοργανώτρια την Εθνική Αρχή Ασφάλειας και το Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) της Ρουμανίας και με τη βοήθεια των Εθνικών Σημείων Επαφής της Βουλγαρίας (IAEA) και Ελλάδας (ΟΣΕ Α.Ε.).
Η εκδήλωση αποτελεί το έβδομο περιφερειακό σεμινάριο σχετικά με την εφαρμογή του TAF-TSI στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ