23.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΝέο είδος εντόμων με κέρατα πήρε το όνομά του από τη Lady...

Νέο είδος εντόμων με κέρατα πήρε το όνομά του από τη Lady Gaga

Τα έντομα Kaikaia Gaga ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στη Νικαράγουα και ο ερευνητής, Μπρένταν Μόρις, τα ονόμασε έτσι, εμπνεόμενος από τη Lady Gaga.
H Αμερικανίδα ποπ σταρ, Lady Gaga, «βάφτισε» το νέο είδος εντόμων με κέρατα και ασυνήθιστη εμφάνιση, που εντοπίστηκε στη Νικαράγουα, και ονομάστηκε ως «Kaikaia Gaga».
Ο Μπρένταν Μόρις, φοιτητής Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, που ερεύνησε και ονομάτισε το νέο είδος από τη Lady Gaga, ανέφερε ότι εμπνεύστηκε από το «φανταχτερό στιλ αλλαγής σχήματος».
Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο Μόρις επισήμανε: «Αν πρόκειται να υπάρξει ζωύφιο της Lady Gaga, πρόκειται να είναι μεμβρακίδες, γιατί έχουν αυτά τα τρελά κέρατα, έχουν αυτή την τρελή αίσθηση της μόδας. Δεν μοιάζουν με τίποτα με όσα έχετε δει ποτέ πριν».
Τα Kaikaia Gaga έχουν αρκετά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, όπως τα παράξενα όργανα του φύλου και τα αγκαθωτά κέρατα. Επίσης, τροφοδοτούν τα φυτά και επικοινωνούν δημιουργώντας δονήσεις που ταξιδεύουν κατά μήκος των στελεχών εκείνων.
Ο ερευνητής, επίσης, τονίζει το εξής: «Μια ομάδα ηλικίας περίπου 40 εκατομμυρίων ετών έχει τόσο μεγάλη ποικιλία μορφής, θα υποστήριζα ότι δεν τη βλέπουμε σε καμία άλλη οικογένεια εντόμων».
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ