18.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Με τα μάτια ανοιχτά και στραμμένα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το...

«Με τα μάτια ανοιχτά και στραμμένα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ

 

Η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Τέσσερις ημέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής. Φέτος, η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσωπεύουν μία από τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ:
* ιστορικό/πολιτικό
* κοινωνικό
* εθνολογικό/περιβάλλον
* μουσικό.
Στόχος της διοργάνωσης και φέτος είναι να «αποκαλυφθεί» η εμπειρία κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και τα «μυστικά» του κάθε επαγγέλματος. Καθημερινά θα επιλέγεται μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass θα είναι όλοι οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός) και όλοι μαζί θα ζήσουμε και θα μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες.
Πολλές από τις ταινίες προβλήθηκαν ήδη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ σημαντικός αριθμός αυτών απέσπασε βραβεία. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Οι προβολές θα αρχίζουν στις 18.00 στο Αμφιθέατρο – Αεριοφυλάκιο 1, της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Εισιτήρια: Ημερήσιο 5 ευρώ | Για 4 ημέρες 15 ευρώ.
Πληροφορίες:
GREEKDOCUMENTARYASSOCIATION: greekdocumentaryassociation@gmail.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεϊ: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ