19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜεταμόσχευση εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού σε νέο σώμα ερευνά η επιστήμη

Μεταμόσχευση εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού σε νέο σώμα ερευνά η επιστήμη

Μπορεί ο Φράνκεσταϊν να αποτελεί αποκύημα της φαντασίας και μια από τις πιο γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, φαίνεται όμως πως θα μπορούσε να γίνει, εν μέρει πραγματικότητα.
Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να μεταμοσχεύσετε το κεφάλι σας σε ένα διαφορετικό σώμα;
Η επιστήμη ίσως βρίσκεται αρκετά κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως αποκαλύπτει διακεκριμένος νευροχειρούργος.
Ο Μπρους Μάθιου, πρώην επικεφαλής νευροχειρουργικής του Hull University Teaching Hospitals, δήλωσε στην Telegraph πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό να συμβεί μέχρι το 2030.
Ο γιατρός εξήγησε ότι κατά τη συνεργασία του με τον συγγραφέα Μαικλ Τζ. Λι για τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας, «άγγιξε» αυτή την ιδέα.
«Αρχικά, η πρόθεσή μας ήταν απλώς να σκεφτούμε γύρω από μια ιδέα η οποία φαινόταν μάλλον ανόητη, αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα δεν είναι» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν μεταμοσχεύσεις τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μαζί δεν είναι αδύνατο».
Ο Μάθιου σημείωσε επίσης ότι οι μεταμοσχεύσεις σε ρομποτικά σώματα θα ήταν επίσης πιθανές στο μέλλον χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή.
Προς το παρόν, αρκετοί επιστήμονες προσπαθούν να επιτύχουν μεταμοσχεύσεις κεφαλιού πραγματικότητα, εστιάζοντας στις μεθόδους αποκοπής του νωτιαίου μυελού, κάτι οποίο ο βρετανός νευροχειρουργός, ο οποίος έχει εκτελέσει περισσότερες από 10.000 εγχειρήσεις, χαρακτηρίζει «εντελώς γελοίο».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ