19.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜέρκελ: Προσεγγίζει τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

Μέρκελ: Προσεγγίζει τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

Τι περιλαμβάνουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη συνεργασία με τη Ρωσία στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο», διεμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος, παραπέμποντας στη σημασία της συνεργασίας τους για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.
Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, δεν θα καταστήσει τη Γερμανία εξαρτημένη από τη Ρωσία, όσον αφορά στην Ενέργεια, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Η Μέρκελ χαρακτήρισε τον εφοδιασμό της Γερμανίας με πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία ως έναν σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα.
«Εχουμε ιστορία δεκαετιών στην οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Μειώνουμε συνεχώς τη χρήση άνθρακα και χρειαζόμαστε φυσικό αέριο που να έρχεται σε εμάς μέσω της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Πολωνίας, για αυτό και στηρίζουμε τον Nord Stream 1 και 2», επεσήμανε η Μέρκελ.
Οπως τόνισε, η Γερμανία θέλει να καταστήσει βέβαιο ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα παρατήρησε ότι το κόστος αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία είναι χαμηλότερο σε σχέση με αλλού.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη συνεργασία με τη Ρωσία στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Βεβαίως, μπορούμε να έχουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα διατίθεται στην τιμή που πληρώνουμε το ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε η Μέρκελ.
Τι περιλαμβάνουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία
Απαγόρευση εξαγωγών που σχετίζονται με θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και παύση κάθε χρηματοπιστωτικής βοήθειας περιλαμβάνουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Αυγούστου.
Στις 27 Αυγούστου θα τεθούν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της Μόσχας στην υπόθεση του Σεγκρέι Σκριπάλ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο νέος γύρος κυρώσεων θα περιλαμβάνει την απαγόρευση εξαγωγών στη Ρωσία «ευαίσθητων αμερικανικών αγαθών και τεχνολογιών» που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.
Τα μέτρα της Ουάσιγκτον συνιστούν απόρροια των καταγγελιών για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στην επίσημη με χημικά όπλα, η οποία στόχευε τον πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, και την κόρη του, Γιούλια.
Οι κυρώσεις, μεταξύ άλλων, θα αφορούν τις εξαγωγές στρατιωτικών προϊόντων, αλλά και την παροχή χρηματοπιστωτικής βοήθειας, υπό τη μορφή δανείων ή πιστωτικών εγγυήσεων.
Η Ρωσία από την πλευρά της, έχει καταστήσει σαφείς ότι θα προχωρήσει σε «συμμετρικά και ασύμμετρα» μέτρα εις βάρος των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, έχει διαψεύσει επανειλημμένως κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ