17.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΚ. Κρέτσου: «Γρηγορότερο και πιο ασφαλές το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη»

Κ. Κρέτσου: «Γρηγορότερο και πιο ασφαλές το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη»

Για έργο όχι μόνο του παρόντος αλλά και των επόμενων γενεών, για ηράκλειο άθλο που επιτεύχθηκε με τη συμβολή και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, μίλησε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, από την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2. Στην τελετή παραβρίσκονται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.
Σημείωσε ότι το ταξίδι ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα πλέον γίνεται γρηγορότερο και πιο ασφαλές και πως οι δύο πόλεις έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και με την Ευρώπη.
Δήλωσε περήφανη ως Επίτροπος και σημείωσε ότι επισκέφθηκε πολλά έργα από αυτή τη θέση της και πως είναι σημαντικό να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη. Τόνισε ότι πρέπει επιδεικνύεται αλληλεγγύη και σε οικονομικούς όρους. Η συνοχή, είπε, είναι αυτό που μας κρατά ενωμένους ως Ευρωπαίους.
Είμαστε εδώ σήμερα για να αποδείξουμε ότι όταν θέλουμε, μπορούμε. Το είπε όχι μόνο ο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά το έχει πει ο Νίκος Καζαντζάκης. Αυτό που πετυχαίνουμε σήμερα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ευρώπη.
Αυτά, μεταξύ άλλων, σημείωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, από την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2, μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.
Η Ευρωπαία επίτροπος ανέφερε ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν ήταν πάρα πολλές, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους και όμως χάρη σε όσους κατασκεύασαν το έργο μπορέσαμε και πετύχαμε, γι’ αυτό δικαιούμαστε να νιώθουμε υπερήφανοι οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι». «Είμαι και εγώ περήφανη που η Ελλάδα μπορεί να δείξει σε άλλες χώρες τα αποτελέσματα από την πολιτική συνοχής. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα πάμπολλες φορές, γιατί πιστεύω πως πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη», συμπλήρωσε.
Εστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για την Ελλάδα, την ευκαιρία της αξιοποίησης τόσων πολλών πόρων που συγκεντρώνονται.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ