17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαλοκαίρι τέλος: Έρχονται βροχές αλλά και χιόνια

Καλοκαίρι τέλος: Έρχονται βροχές αλλά και χιόνια

Ο Νοέμβριος βρίσκεται προ των πυλών και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες δεν λένε να υποχωρήσουν, ωστόσο, αναμένεται σύντομα μεταβολή του καιρού.
Μπορεί το τριήμερο να ήταν καλοκαιρινό, αλλά αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ ακόμα.
Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη και σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές και στα δυτικά και από τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Επίσης, σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στο Ιόνιο.
Ο καιρός θα είναι αίθριος στην υπόλοιπη χώρα, αλλά με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Κατά τόπους αναμένεται να περιορισμένη ορατότητα ή να σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία, μάλιστα, θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.
Συνεχόμενη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια
Την Πέμπτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα έχει συννεφιά και βροχές, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και την Παρασκευή, με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τοπικές βροχές στα δυτικά. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Παράλληλα, στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, που όμως θα εξασθενήσουν.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα.
Βροχερό Σαββατοκύριακο
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Σάββατο στα δυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις που θα φέρουν βροχές κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα, όπου μπορεί να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα νότια, ενώ η θερμοκρασία και τις δύο ημέρες δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ