15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΗ Διάσκεψη των Βρυξελλών υπόσχεται ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 6 δισ. δολαρίων για...

Η Διάσκεψη των Βρυξελλών υπόσχεται ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 6 δισ. δολαρίων για τη Συρία

Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα προγράμματα χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας για το έτος 2017 που προορίζονται για τους άμαχους και τους Σύρους πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Η διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί «μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δισ. δολαρίων για φέτος» διευκρίνισε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, στην αυλαία της συνόδου.
Χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε «εντυπωσιακό», ο Επίτροπος συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας» όμως «πρέπει να προχωρήσουμε πέραν των διακηρύξεων και να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις».
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρώτος δωρητής παγκοσμίως για τη συριακή σύρραξη, δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει το ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων «για το τρέχον έτος» επισήμανε ο αξιωματούχος.
Ο ΟΗΕ από την πλευρά του εκτιμά ότι θα χρειαστεί το 2017 το ποσό των 8,1 δισ. δολαρίων για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 4,7 δισ. δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες των χωρών της περιοχής που τους υποδέχονται.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ