14.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η 6η Φεβρουαρίου: Ας προστατεύσουμε τα παιδιά

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η 6η Φεβρουαρίου: Ας προστατεύσουμε τα παιδιά

Περισσότερα από 175.000 παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο για πρώτη φορά κάθε μέρα – ένα παιδί κάθε μισό δευτερόλεπτο – δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η UNICEF, με αφορμή την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η ψηφιακή πρόσβαση εκθέτει αυτά τα παιδιά σε πληθώρα ωφελειών και ευκαιριών, αλλά και σε πλήθος κινδύνων και βλαβών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε επιβλαβές περιεχόμενο, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying) και της κατάχρησης των προσωπικών τους πληροφοριών, προειδοποίησε η οργάνωση για τα παιδιά.
Παγκοσμίως ο 1 στους 3 χρήστες του διαδικτύου είναι παιδί, και όμως – όπως επισημαίνεται στην έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2017: Τα παιδιά σε έναν ψηφιακό κόσμο» – δεν γίνονται αρκετά για την προστασία τους από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου, για την περιφρούρηση των πληροφοριών που δημιουργούν οι ηλεκτρονικές τους δραστηριότητες και για την αύξηση της πρόσβασής τους σε ασφαλές και ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.
Η UNICEF ζητεί την ανανέωση του επείγοντος και της συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών, των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανώσεων για τα παιδιά και, ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα, να θέσουν τα παιδιά στο επίκεντρο της ψηφιακής πολιτικής με:
1. Συντονισμό της ανταπόκρισης σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
2. Προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών. Χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερη δέσμευση από τον ιδιωτικό τομέα και τις κυβερνήσεις για την προστασία και την αποφυγή της κατάχρησης των δεδομένων των παιδιών και για την τήρηση της κρυπτογράφησής τους – για την πλήρη εφαρμογή των διεθνών προτύπων στη συλλογή και χρήση δεδομένων σχετικά με τα παιδιά στο διαδίκτυο – και να διδάξουμε στα παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από απειλές κατά της ιδιωτικής τους ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ