19.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img

ΕΥΑΘ Α.Ε.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Νο 5/2017 ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο ΕΥΑΘ Α.Ε. (αριθ. Μ.Α.Ε. 41913/06/B/98/32), που έχει έδρα στο κτίριο της οδού Εγνατίας 127, Τ.Κ. 54 635, στη Θεσσαλονίκη (κωδ. NUTS: EL522, τηλ. 2310 212 231, fax 2310 212 439, URL: www.eyath.gr, email: info@eyath.gr), προκηρύσσει διαγωνισμό «ανοικτής διαδικασίας», κάτω των ορίων του άρθ. 235 του Ν. 4412/2016, για τη σύναψη σύμβασης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Βλαβών του Δικτύου Υδρευσης Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ετους 2018», εκτιμώμενης αξίας έργου ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 Ε), χωρίς ΦΠΑ, μη συμπεριλαμβανομένου των υλικών διατιθέμενων από την Εταιρεία, εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 110.000,00 Ευρώ.
Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό θα λαμβάνονται από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Εργων της ΕΥΑΘ Α.Ε. (Τσιμισκή 98, Τ.Κ. 546 35, τηλ. 2310 966 930, email: meletes@eyath.gr) μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται για το σκοπό αυτό στη Διακήρυξη.
Η κύρια ασκούμενη δραστηριότητα είναι το ύδωρ (άρθ. 230 του Ν. 4412/2016).
Η σύμβαση αφορά στο έργο εκτέλεσης διάφορων και ανεξάρτητων μεταξύ τους επειγόντων μικροέργων για την αποκατάσταση βλαβών που διαπιστώνονται στο δίκτυο ύδρευσης της Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή χυτών φρεατίων τοποθέτησης, κυρίως σε σημεία του δικτύου όπου υπάρχουν συσκευές λειτουργίας (δικλείδες, αεροεξαγωγοί κλπ) προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση των συνεργείων σε αυτές (CPV 45232151-5 «Κατασκευαστικές εργασίες για ανακαίνιση κεντρικών αγωγών νερού»).
Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται στην περιοχή επιχειρησιακής δραστηριότητας των συνεργείων του Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα (συνεργείο Κέντρου Πόλης – κωδ. NUTS: EL530, Τούμπας – Τριανδρίας – κωδ. NUTS: EL530, Αγ. Ελευθερίου – Καλαμαριάς – κωδ. NUTS: EL531, Πανοράματος – Πυλαίας – κωδ. NUTS: EL536) της ΕΥΑΘ Α.Ε., με τη συνεργασία ή μη των συνεργείων της ΕΥΑΘ Α.Ε. και αποσκοπούν στην εν γένει συντήρηση του δικτύου ύδρευσης. Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί εργασίες και εκτός της περιοχής επιχειρησιακής δραστηριότητας των συνεργείων του Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα της ΕΥΑΘ Α.Ε., εφόσον αυτό απαιτηθεί και κριθεί απαραίτητο. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δέκα οκτώ (18) μήνες, από την ημέρα που θα δοθεί στον Ανάδοχο, εγγράφως, η πρώτη εντολή εκτέλεσης εργασιών.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΕΥΑΘ Α.Ε.
Τα έγγραφα της σύμβασης (ΤΕΥΔ, Εντυπο Οικονομικής Προσφοράς, Τεύχη Δημοπράτησης) είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ΕΥΑΘ Α.Ε. και μπορούν να ανακτηθούν με ελεύθερη, πλήρη, άμεση και δωρεάν πρόσβαση από το URL: http://www.eyath.gr (Εργα & Ανάπτυξη / Διακηρύξεις Εργων & Μελετών).
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 02/11/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 (π.μ.), στα γραφεία της ΕΥΑΘ Α.Ε., στην οδό Τσιμισκή 98 (5ος Οροφος).
Οι φάκελοι των προσφορών υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία του άρθρου 18 της Διακήρυξης, είτε:
(α) με κατάθεσή τους στην Επιτροπή Διαγωνισμού, είτε
(β) με συστημένη επιστολή προς τον Αναθέτοντα Φορέα, είτε
(γ) με κατάθεσή τους στο πρωτόκολλο του Αναθέτοντα Φορέα (Εγνατία 127, 6ος Οροφος, Τ.Κ. 546 35).
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 302 του ν. 4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000,00 Ε) ευρώ.
Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν από συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί Ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για αυτή την ένωση (πχ κοινοπραξία).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) ή αντίστοιχο επίσημο κατάλογο που τηρείται στο κράτος εγκατάστασής τους, ή που διαθέτουν ανάλογα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις από κατά νόμο διαπιστευμένους οργανισμούς πιστοποίησης, και δραστηριοποιούνται:
στην 3η τάξη και άνω στην κατηγορία «ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ» του
ή στην 3η τάξη και άνω στην κατηγορία «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ» και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ενωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ενωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ενωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει το συμμετέχοντα στο διαγωνισμό, για διάστημα εννέα (9) μηνών, από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων θα συνταχθεί και υποβληθεί με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης για κάθε ομάδα τιμών ομοειδών εργασιών του τιμολογίου και του προϋπολογισμού, εκφραζόμενα σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%), επί του εντύπου που χορηγεί η ΕΥΑΘ Α.Ε. Τα επιμέρους ποσοστά έκπτωσης θα πρέπει να βρίσκονται σε ομαλή σχέση μεταξύ τους.
Δεν προβλέπεται ένσταση κατά της Προκήρυξης.
Σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης του Αναθέτοντα Φορέα, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό Φορέα.
Η ένσταση υποβάλλεται στο πρωτόκολλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. η οποία αποφασίζει, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, μετά την άπρακτη πάροδο της οποίας τεκμαίρεται η απόρριψη της ένστασης. Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεσή της, η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 376 του ν. 4412/2016.
Αριθ. Πρωτ. ΓΔ 443/29953/11-10-2017.
Θεσσαλονίκη, 11.10.2017
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων
Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε.
Γιάννης Κρεστενίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ