20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕρχεται η χειρότερη κακοκαιρία του χειμώνα

Ερχεται η χειρότερη κακοκαιρία του χειμώνα

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-14 βαθμούς

Προειδοποίηση για το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, απηύθυνε ο Γιάννης Καλλιάνος, κάνοντας λόγο για τα πλέον ισχυρά φαινόμενα του φετινού χειμώνα.
Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να «φθάσει» στη χώρα την προσεχή Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, συνοδευόμενη από έντονες βροχοπτώσεις, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
«Ολα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια δηλαδή με περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».
Προανήγγειλε δε, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να «πέφτει» έως 13 και 14 βαθμούς Κελσίου.
«Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες» έσπευσε να διευκρινίσει.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει από το μεσημέρι της Κυριακής έως την Τρίτη, με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.
Χιονοπτώσεις, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως και στα νησιά των Κυκλάδων.
«Πρέπει να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμοι όλοι. εχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά, έχω μιλήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τους έχω εξηγήσει ακριβώς πως είναι η κατάσταση και θα τους κάνω και ενημέρωση σήμερα» κατέληξε ο κ. Καλλιάνος.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ