19.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιτέλους, καλά νέα για την Πάτμο

Επιτέλους, καλά νέα για την Πάτμο

Τα νέα χαροποιούν ιδιαίτερα εκατοντάδες πολίτες στην Πάτμο, τη χώρα και το εξωτερικό, καθώς οι εργασίες στην παραλία Λιγγίνου διεκόπησαν ύστερα από μεσολάβηση των κατοίκων της, των τοπικών αρχών και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).
Η πρωτοβουλία στηρίχτηκε στις σχετικές θεσμικές προβλέψεις που διέπουν τα θέματα δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Η ΕΛΛΕΤ ήδη έχει πραγματοποιήσει προσπάθειες θεσμικές κατοχύρωσης του μοναδικού περιβάλλοντος και πολιτισμού της Πάτμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εδώ και πλέον του ενός έτους εκκρεμεί η έκδοση σχετικής απόφασης, και πιο πρόσφατα, μετά την ξαφνική έναρξη εργασιών στην παραλία Λιγγίνου μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, απευθύνθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για αντίστοιχη υπόθεση. Η διακοπή των εργασιών στην παραλία Λιγγίνου παραμένει εν ισχύ για εξήντα μέρες. Η εξασφάλιση της ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που περιελάμβανε δυσκολίες όπως η απαγόρευση του απόπλου των πλοίων για κάποιες μέρες και τεχνικά προβλήματα σε μηχανήματα των αρμόδιων αρχών.
Ακόμη, στην παραλία Λιβάδι Γερανού ανετράπη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εξοπλισμό της παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ