22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕντείνεται η εποπτεία στον κινεζικό χρηματοπιστωτικό τομέα για την αντιμετώπιση ατασθαλιών

Εντείνεται η εποπτεία στον κινεζικό χρηματοπιστωτικό τομέα για την αντιμετώπιση ατασθαλιών

Εντείνεται ο εποπτικός έλεγχος του ταχέως αναπτυσσόμενου κινεζικού χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς οι Αρχές ενισχύουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση εκτεταμένων ατασθαλιών.
Σε δηλώσεις του ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της χώρας είναι ευάλωτος σε κινδύνους, όπως σε προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, μη αποπληρωμές ομολόγων, σε σκιώδη τραπεζική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση μέσω του διαδικτύου, με συχνές παρανομίες και διαφθορά.
Παράλληλα, η κορυφαία κινεζική Αρχή κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε ότι ο Σιανγκ Τζάνμπο, πρόεδρος της κινεζικής Επιτροπής Ασφαλιστικής Εποπτείας, ανακρίνεται καθώς υπάρχουν υποψίες για σοβαρή παράβαση του κώδικα διαγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Για να μπει η αγορά σε τάξη, ο πρωθυπουργός ζήτησε προσπάθειες για τη λήψη μέτρων κατά των τραπεζικών παραβάσεων αναφορικά με τις χορηγήσεις πιστώσεων, την εσωτερική πληροφόρηση στην αγορά χρεογράφων και τις απάτες ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και την σκληρή τιμωρία των εσωτερικών επιθεωρητών και μάνατζερ εταιρειών που συνεργούν με σημαντικούς παράγοντες στην αγορά, κλέβοντας και πουλώντας εμπιστευτικές πληροφορίες.
Το μήνυμα του Λι ήταν το τελευταίο από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι τονίζουν συνεχώς τη σημασία του να περιορισθούν οι χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία αύξηση του χρέους και τα νέα χρηματοπιστωτικά προϊόντα αποτελούν δοκιμασία για τις ισχύουσες εποπτικές ρυθμίσεις.
Οι εποπτικές Αρχές του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και ασφαλιστικού τομέα έκαναν ισχυρές προσπάθειες για την εξυγίανση της αγοράς μετά το οικονομικό συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου που έδωσε τον τόνο. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η τραπεζική εποπτική Αρχή επέβαλε 485 διοικητικές ποινές, με πρόστιμα συνολικού ύψους 190 εκατ. γιουάν (περίπου 27,54 εκατ. δολαρίων). Συνολικά 197 άτομα λογοδότησαν την ίδια περίοδο για τραπεζικές ατασθαλίες, από τα οποία τα 19 αποκλείσθηκαν από εκτελεστικές θέσεις, ενώ σε 11 απαγορεύθηκε η τραπεζική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Κινεζική Τραπεζική Εποπτική Αρχή.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ