18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕκτός των ιρανικών κυρώσεων η Ελλάδα

Εκτός των ιρανικών κυρώσεων η Ελλάδα

Τραμπ: Γιατί εξαίρεσα τις οκτώ χώρες

Τον λόγο, για τον οποίο προχώρησε στην εξαίρεση των οκτώ χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, από τις επιβαλλόμενες ιρανικές κυρώσεις, γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Εξηγήσεις για την παροχή εξαιρέσεων, ως προς το καθεστώς των ιρανικών κυρώσεων, έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ, λίγα 24ωρα μετά την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων εναντίον της Τεχεράνης.
«Δεν θέλω να οδηγήσω το πετρέλαιο στα 100-150 δολάρια, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί πολύ εύκολα. Πρόκειται για μία πολύ εύθραυστη αγορά, το ξέρω καλά» τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Γιατί οι ΗΠΑ εξαίρεσαν την Ελλάδα από τις ιρανικές κυρώσεις
Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον εξαίρεσε προσωρινά από τις πετρελαϊκές κυρώσεις οκτώ χώρες —Κίνα, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Τουρκία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν.
«Είναι μία απολύτως σωστή απόφαση» έσπευσε να προσθέσει ο Τραμπ, ο οποίος παρατήρησε ότι η στάση αυτή οδηγεί σε μείωση τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Τον Μάιο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων εις βάρους της Τεχεράνης.
Ο πρώτος γύρος ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος είναι σαφώς πιο αυστηρός, τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα και μεταξύ άλλων, στοχοποιεί την αγορά του ιρανικού πετρελαίου.
Πηγή sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ