18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕκστρατεία ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς από το υπ. Δικαιοσύνης

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς από το υπ. Δικαιοσύνης

 

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών στο φαινόμενο της διαφθοράς, με σύνθημα «Κάνουμε τη Διαφορά, ενάντια στη Διαφθορά», ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕΓΚΑΔ) του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς εγκαινίασε μια καμπάνια, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο και τις επιπτώσεις των φαινομένων διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία.
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τεχνική βοήθεια από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και για τις ανάγκες προώθησης της καμπάνιας, δημιουργήθηκε ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε και προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο 2017 στη διημερίδα της ΓΕΓΚΑΔ με θέμα «Ενισχύοντας την ακεραιότητα στον δημόσιο τομέα». Μέσω του ολιγόλεπτου βίντεο θίγονται έμμεσα διάφορες εκφάνσεις της διαφθοράς, ορισμένες από τις οποίες είναι η δωροδοκία, η δωροληψία, η κατάχρηση εξουσίας κλπ.
Οι σημειολογικές αναφορές στο βίντεο είναι πολλές. Ειδκότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε φαινόμενo διαφθοράς, παραλληλίζεται με ένα χαλίκι. Αυτά τα χαλίκια, με το πέρασμα του χρόνου, αριθμούν όλο και περισσότερα. Καθώς το βίντεο εξελίσσεται, οι θεατές παρακολουθούν τα χαλίκια να μπαίνουν σε ένα παπούτσι, το ένα μετά το άλλο. Το παπούτσι αντιπροσωπεύει την κοινωνία μας, αλλά και ξεχωριστά τον κάθε πολίτη. Και όσο δεν κάνουμε κάτι, όσο δεν γινόμαστε μέρος της λύσης, μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ