17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕκδήλωση για την απόρρητη τεχνολογία της Γερμανίας στον Β' ΠΠ

Εκδήλωση για την απόρρητη τεχνολογία της Γερμανίας στον Β’ ΠΠ

 

Ιπτάμενοι δίσκοι! Αντιύλη! Μηχανή ουρανίου! Πυροβόλα ήχου! Πού βρίσκεται η γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από τον μύθο; Οι αναρίθμητες ακραίες ιδέες των Γερμανών επιστημόνων, πολλές αμφισβητούμενες προσωπικές μαρτυρίες, ορισμένα ερωτήματα εκείνης της περιόδου, για τα οποία η απάντηση δεν είναι γνωστή και κάποια άλλα, που επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες, τροφοδότησαν τον μύθο της ανώτερης απόρρητης τεχνολογίας που κατείχε η Γερμανία κατά τον Β’ ΠΠ, συχνά σε βάρος της άκρως ενδιαφέρουσας πραγματικότητας. Ιδιαίτερα εμφανής ήταν η πρόοδος που είχε επιτελεσθεί στην αεροναυπηγική, όπως μαρτυρούν τα αεριωθούμενα αεροσκάφη και τα αεροσκάφη καθέτου απο/προσγείωσης, οι οπισθοκλινείς και οι κυκλικές πτέρυγες, οι ιπτάμενες βόμβες, οι ιπτάμενοι δίσκοι, ο «Δίσκος Ωμέγα», ο ιπτάμενος τροχός.
Την απάντηση επιχειρεί να δώσει ο Σωτήρης Βουρλιώτης στην εκδήλωση του Αρχείου Πολέμου: Η Απόρρητη τεχνολογία της Γερμανίας στον Β’ ΠΠ – μύθοι και πραγματικότητα
Ο Σωτήρης Βουρλιώτης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. (με τρεις υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ.). Εργάζεται ως μελετητής.
Αρχείο πολέμου: www.wararchivegr.org στις 24/6/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ