20.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔιττή εκπαίδευση - Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού

Διττή εκπαίδευση – Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού

 

Με στόχο τη στήριξη, ενίσχυση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την έναρξη επαγγελματικών σεμιναρίων και ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στον τουρισμό και την εστίαση.
Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018, ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κύκλους σεμιναρίων και καλύπτει τρεις ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων: ειδικός/ή εστιατορίου (F&B), ξενοδοχοϋπάλληλος, μάγειρας/μαγείρισσα. Κάθε κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος – Μάρτιος) στην Αθήνα και συνοδεύεται από ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν (Απρίλιος – Οκτώβριος) σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι/ες με πλήρη μισθό και ασφάλιση.
Οι συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μέσω του Προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εκπαιδευομένων/εργαζομένων με συνεντεύξεις, διαμόρφωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και απασχόλησης άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.
Στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμιστούν οι επαγγελματικές γνώσεις και οι προοπτικές των εργαζομένων μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης ενταγμένης στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Η συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας, το απολυτήριο γυμνασίου και η γνώση αγγλικών είναι μερικές από τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους κύκλους σεμιναρίων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).
Ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διεξάγονται στην Κρήτη στις 30 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου και στην Αθήνα στις 12 Ιουνίου 2018.
Με την ευκαιρία, θα απονεμηθούν στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες εξετάσεις του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τα πρώτα πιστοποιητικά διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα πιστοποιητικά, διεθνούς αναγνώρισης, χορηγεί η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Επίσης, θα χορηγηθούν αντίστοιχα πιστοποιητικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στις οποίες εργάστηκαν οι επιτυχόντες και ολοκλήρωσαν την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευσή τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.dual.com.gr ή να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 000, E-Mail: info@dual.com.gr.
Επαγγελματική κατάρτιση
Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συζητήθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, την Τετάρτη 23 Μαΐου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του έργου GreenSkills4VET του προγράμματος ERASMUS+ της ΕΕ που υλοποιεί σε συνεργασία με άλλους 6 φορείς από 5 χώρες της ΕΕ.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε στοχευμένες συμμετοχές από Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Εκπαιδευτικά Κέντρα, τον ΟΑΕΔ, την Ελληνογερμανική Συνέλευση, το YET (Young Entrepreneurs Thessaloniki), αλλά και εκπροσώπους από τις επιχειρήσεις στον χώρο των Logistics.

Πολλά επαγγέλματα, που καλύπτει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, είναι απαραίτητα για τη βιομηχανία, τον τουρισμό, την υγεία αλλά και άλλους τομείς και προσφέρουν ένα μέλλον ευκαιριών για τους νέους της Ελλάδας. Η θέση της επαγγελματικής κατάρτισης αναβαθμίζεται στην χώρα μέσα από πολλές δράσεις που υλοποιούνται από διάφορους φορείς.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το έργο Greenskills4VET υπάρχουν διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου www.greenskills4vet.eu και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για το έργο αυτό https://griechenland.ahk.de/gr/projects/greenskills4vet/ Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά εργαλεία του έργου GreenSkills4VET οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310-327733.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ