15.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔεκτή η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Λιγγίνου...

Δεκτή η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Λιγγίνου Πάτμου

 

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) την αίτηση ακύρωσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) για οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Λιγγίνου Πάτμου.
Βάσει της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ΕΛΛΕΤ ζητά από τον Δήμο Πάτμου να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο, ώστε να επιστρέψει το περιβάλλον της περιοχής στην προγενέστερη κατάσταση, πριν δηλαδή τις οποιεσδήποτε οικοδομικές παρεμβάσεις. Αραγε θα ζητήσει ο Δήμος Πάτμου από τον εργολάβο, που τυγχάνει να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος, να κατεδαφίσει όσα έχει ανεγείρει; ‘Η θα δεχθεί την καταστροφή ενός τοπίου εξαιρετικής ομορφιάς από ιδιωτικές εργασίες βασισμένες σε οικοδομικές άδειες που έχουν πλέον ακυρωθεί;
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αναφέρει, σε ανακοίνωσή της «Οφείλουμε όλοι να διερωτηθούμε εάν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για έναν εργολάβο του οποίου ένα σοβαρό εγχείρημα έχει καταδικασθεί δικαστικά να βρίσκεται σε θέση κριτή για τις συνέπειες της ίδιας καταδίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αίτηση ακύρωσης έχει κατατεθεί επίσης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για παράκτιο οικόπεδο στον ίδιο όρμο. Η αίτηση ακυρώσεως συζητήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Αναμένεται επομένως η απόφαση του Δικαστηρίου. Εν τω μεταξύ όμως, λίγες ημέρες μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησαν εκσκαφές στο ακίνητο για τη θεμελίωση της οικοδομής. Αυτό έγινε μέσα στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους, γεγονός που δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, πριν το Δικαστήριο προλάβει να αποφανθεί και να εκδώσει την απόφασή του σχετικά με την αίτηση ακυρώσεως».
Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, είναι χαρακτηρισμένη ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα σχετικώς αναλλοίωτου αιγαιοπελαγίτικου τοπίου. Λόγω των μοναδικών της χαρακτηριστικών η Χώρα έχει κηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και πρόσφατα η Europa Nostra βράβευσε την αναστήλωση τριών ιστορικών μύλων στις παρυφές στη Χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ