20.2 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξήθηκαν οι εξαγορές κινεζικών εταιριών από αμερικανικές το α’ εξάμηνο

Αυξήθηκαν οι εξαγορές κινεζικών εταιριών από αμερικανικές το α’ εξάμηνο

 

Οι εξαγορές κινεζικών εταιριών από αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με σταθερό ρυθμό το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Η αξία των ξένων επενδύσεων από αμερικανικές επιχειρήσεις μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου -Ιουνίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάο Φενγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αξία τους σε γιουάν αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση το 2015 όπου σημειώθηκε μείωση.
Τα σχόλιά του αφορούσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία «οι συγχωνεύσεις και εξαγορές αμερικανικών επιχειρήσεων κατέρρευσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών» το πρώτο εξάμηνο λόγω της κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών. Ο Γκάο αμφισβήτησε τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά και η συνεργασία τους έχει υγιή δυναμική μετά το σχέδιο των 100 ημερών και τον πρώτο γύρο οικονομικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε τους τρεις τελευταίους μήνες.
«Εχουμε καταστήσει σαφή την κατεύθυνση του ετήσιου σχεδίου οικονομικής συνεργασίας και θα πασχίσουμε για να αποκομίσουμε άμεσα οφέλη», δήλωσε ο Γκάο.
Η Κίνα έχει γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για την Κίνα. Το διμερές εμπόριο αυξήθηκε σχεδόν κατά 207 φορές, στα 519,6 δισ. δολάρια, το 2016 από το 1979 όταν οι δύο χώρες συνήψαν διπλωματικές σχέσεις.
«Η συνεργασία φέρνει αμοιβαία οφέλη και η αντιπαράθεση ζημιώνει και τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Γκάο.
Στην συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση ανέκαθεν ενθάρρυνε τις εξαγορές από ξένες εταιρίες. Την περασμένη Κυριακή, το υπουργείο Εμπορίου χαλάρωσε τους κανονισμούς για τις εταιρίες που έχουν ξένα κεφάλαια, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ