17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑργεντινή, Χιλή, Περού οι στόχοι της Επιχειρηματικής Αποστολής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Αργεντινή, Χιλή, Περού οι στόχοι της Επιχειρηματικής Αποστολής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Ικανοποιητικά αποτελέσματα έδειξε η 2η Επιχειρηματική Αποστολή σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου 2018 και διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής και με την πρακτική υποστήριξη του Enterprise Greece.
Η αποστολή, που οργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην περιοχή, επισκέφθηκε διαδοχικά την Αργεντινή (40 εκατ. καταναλωτές), τη Χιλή (18 εκατ. καταναλωτές) και το Περού (32 εκατ. καταναλωτές), με στόχο τη δικτύωση με τις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες για την προώθηση εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων.
Στην αποστολή μετείχαν οι εταιρίες: ELEA CRETA, ΟLΥMPIAN GREEN, PELOPOS NISSOS από τον κλάδο τροφίμων-ποτών και οι: UNI-PHARMA, INTERMED από τον φαρμακευτικό τομέα, οι οποίες είχαν σειρά επιχειρηματικών επαφών και συζητήσεων (34 συνολικά).
Μπουένος Αιρες
Στο Μπουένος Αιρες οι συναντήσεις οργανώθηκαν με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας και του τοπικού Ελληνο-Αργεντίνικου Επιμελητηρίου και εκτιμάται ότι μπορούν να οδηγήσουν σε συμφωνίες εξαγωγών, τόσο για ελαιόλαδο και ελιές όσο και για εισαγωγή και διανομή φαρμακευτικών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Αργεντινή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής και προσφέρεται για επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς, ενώ η προσδοκία για ολοκλήρωση της κρίσιμης εμπορικής Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Mercosur, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και να διευκολύνει ουσιαστικά τις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων – γεγονός που μπορεί να αξιοποιηθεί από ελληνικής πλευράς.
Σαντιάγκο
Στο Σαντιάγκο διοργανώθηκε εκδήλωση στο Ευρω-Χιλιανό Επιμελητήριο, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με χιλιανές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες έγινε φανερό ότι υπάρχει δυνατότητα για είσοδο συγκεκριμένων ελληνικών αγροτικών προϊόντων και φαρμακευτικών, ενώ άλλοι τομείς ενδιαφέροντος, είναι κατασκευαστικά έργα, μεταλλεύματα, και πράσινη ενέργεια, καθώς η χώρα παρουσιάζει σταθερότητα, αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης και προσελκύει διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.
Λίμα
Στη Λίμα διοργανώθηκε φόρουμ στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας. Από την πλευρά τους, υψηλόβαθμοι παράγοντες του επιμελητηρίου παρουσίασαν τις ανάγκες της χώρας σε υποδομές και τεχνολογίες αιχμής, καθώς και το μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων που αναμένεται να ενισχύσουν τη ζήτηση σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ οι συζητήσεις με περουβιανές εταιρίες στο εμπορικό πεδίο είχαν κυρίως διερευνητικό χαρακτήρα.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης, ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε ότι «η επιχειρηματική εξωστρέφεια εξετάζει κάθε δυνατότητα, διερευνά, τολμά να αναζητήσει συμμαχίες και συνεργασίες σε μακρινές, δύσκολες αλλά υποσχόμενες αγορές, όπως είναι αυτές της Λατινικής Αμερικής. Με το νέο αυτό πρόγραμμα δράσεων που υλοποιούμε, και αξιοποιώντας το Παγκόσμιο Δίκτυο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων σε 92 χώρες, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στο ελληνικό επιχειρείν και τις εξαγωγές» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ