17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑπό το Ιδρυμα Ωνάση στο Σάντανς

Από το Ιδρυμα Ωνάση στο Σάντανς

O Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την «Anti-Gone»

Το φεστιβάλ του Σάντανς μπορεί να θεωρείται δικαίως η Μέκκα του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου, μέσω όμως του παράλληλου τμήματος New Frontier φέρνει στο προσκήνιο υβριδικές παραγωγές οι οποίες συνδυάζουν το σινεμά, τα εικαστικά και την τεχνολογία.
Φέτος μία από αυτές θα είναι και το «Anti-Gone» του Τεό Τριανταφυλλίδη, μια πολυμεσική performance ανάθεσης και παραγωγής του Ιδρύματος Ωνάση. Ο δημιουργός εμπνέεται από το ομότιτλο κόμικς του Κόνορ Βίλουμσεν και μεταφράζει την ιστορία σε ζωντανές εικόνες υιοθετώντας μια θεατρική προσέγγιση αλλά και αναμειγνύοντας τρισδιάστατες προσομοιώσεις και στοιχεία που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο.
Η υπόθεση του «Anti-Gone» διαδραματίζεται σε έναν κόσμο μετα-κλιματικής αλλαγής, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά και ενώ ολόκληρες πόλεις έχουν πια βυθιστεί, ο καπιταλισμός ως οικονομικό μοντέλο και σύστημα αξιών εξακολουθεί να υφίσταται. Σε αυτό το σύμπαν ένα ζευγάρι πλοηγείται από μέρος σε μέρος με το ιστιοφόρο του, κάνοντας ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Εξάλλου δεν έχουν μείνει και πολλοί άνθρωποι για να τους σταματήσουν…
Στο υβριδικό είδος θεάτρου που επιχειρεί ο Τριανταφυλλίδης, η σύγχυση της πραγματικής ζωής μεταδίδεται στο στήσιμο της αφήγησης, η οποία συντίθεται από μια σειρά τρισδιάστατων σκηνών. Οι χαρακτήρες του κινούνται μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου, ενός βιντεοπαιχνιδιού συγκεκριμένα, οι οποίοι υπάρχουν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Χαρακτηριστικό της performance είναι πως ο Τριανταφυλλίδης σκηνοθετεί και σχεδιάζει σε πραγματικό χρόνο τον κόσμο που παρουσιάζεται τόσο στους ηθοποιούς όσο και στο κοινό.
Το «Anti-Gone» θα παρουσιαστεί στο Σάντανς 26-28 και 30/1.
Πηγή ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ