18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑξιοποιείται η Παλαιά Γραμμή του Σιδηροδρομικού Δικτύου Τιθορέα - Μπράλος - Λειανοκλάδι

Αξιοποιείται η Παλαιά Γραμμή του Σιδηροδρομικού Δικτύου Τιθορέα – Μπράλος – Λειανοκλάδι

 

Το τελευταίο δίμηνο το υπουργείο Υποδομών, οι Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ σχεδιάζουν τον τρόπο αξιοποίησης της παλαιάς Γραμμής του Σιδηροδρομικού Δικτύου Τιθορέα – Μπράλος – Λειανοκλάδι.
Οπως είναι γνωστό το μεσοδιάστημα της προσωρινής απενεργοποίησης της Γραμμής, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 4 μήνες κάλυψε οικονομικά τη λεωφορειακή σύνδεση Τιθορέας – Αμφίκλειας – Μπράλου και τον μήνα Ιούνιο η σύνδεση αυτή καλύφθηκε από το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.
Υστερα από σύσκεψη του υπουργείου Υποδομών με τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε:


* Η ΓΑΙΑΟΣΕ να ολοκληρώσει εντός του Ιουλίου τη μελέτη σκοπιμότητας που έχει ζητήσει του Υπουργείο για τη συγκεκριμένη Γραμμή και τα αποτελέσματά της θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του επανακαθορισμού των ενισχύσεων των άγονων γραμμών για το 2019 αλλά και για αξιοποίηση από πλευράς της Αυτοδιοίκησης σε θέματα Τουριστικών και περιηγητικών δρομολογίων σε συνεργασία με τους φορείς εκτέλεσης δρομολογίων. Στόχος η εκτέλεση τακτικών δρομολογίων στη διαδρομή Τιθορέα – Μπράλος – Λειανοκλάδι – Στυλίδα.
* Σε συνεννόηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξεκινήσουν 2 δρομολογία Αθήνα – Θεσσαλονίκη την ημέρα (Δρομολόγια 1510 και 1511) μέσω της παλαιάς Γραμμής και ενός επιπλέον κάθε Κυριακή (Δρομολόγια 3520/3521).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ