17.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγει τις πύλες του το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

 

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου, θα αποτελέσει ένα βήμα συζήτησης και διαλόγου για τις οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγονται στην σημερινή Ρωσία, υπό το φως των νέων γεωπολιτικών προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο Διεθνές αυτό Φόρουμ θα είναι οι τρόποι επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ρωσία, η προσέλκυση επενδύσεων στη ρωσική οικονομία, οι οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές και η θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία. Το μότο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που θα διέπει όλες τις εκδηλώσεις και διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του, είναι «Δημιουργώντας οικονομία της εμπιστοσύνης».
Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις περίπου 15.000 άτομα τα οποία θα εκπροσωπούν 70 χώρες του κόσμου, και θα είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οικονομολόγοι, ενώ μεταξύ τους θα είναι και πολιτικοί ηγέτες διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν.
Οι συζητήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του φόρουμ, θα περιστραφούν γύρω από τις νέες κατευθύνσεις της ρωσικής κυβέρνησης τις οποίες προσδιόρισε με το λεγόμενο «διάταγμα του Μαΐου», ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο διάταγμα του, ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέρει ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η τεχνολογική ανάπτυξη της Ρωσίας και να υιοθετηθούν ευρέως οι ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ θέτει ως στόχο την ένταξη της Ρωσίας στις πέντε πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου όπως και την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης που να υπερβαίνουν τους διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης. Εκτός των άλλων οι κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής πολιτικής τη νέας ρωσικής κυβέρνησης, προϋποθέτουν την δημιουργία στους βασικούς κλάδους της οικονομίας, υψηλών ρυθμών παραγωγής με προσανατολισμό τις εξαγωγές των παραγόμενων προϊόντων.
Στις εργασίες του φόρουμ θα παρίστανται όλα τα μέλη της νέας ρωσικής κυβέρνησης, η οποία συγκροτήθηκε στις 18 Μαΐου, τα οποία θα παρουσιάζουν στις διάφορες διοργανώσεις του φόρουμ τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης, απαντώντας παράλληλα στα ερωτήματα του επιχειρηματικού κόσμου από την Ρωσία και τις άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ